Policija aretirala Mariborčana, ki je doma gojil konopljo

Črna kronika 23. Jun 202210:40 0 komentarjev
Konoplja
Policija

Mariborski kriminalisti so v torek prijeli 46-letnega moškega, ki ga utemeljeno sumijo proizvodnje in preprodaje drog. V hišni preiskavi na njegovem domu v okolici Maribora so našli kilogram in pol konoplje in okoli deset mililitrov konopljine smole ter predmete, namenjene pakiranju in preprodaji mamil, so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Kot so sporočili mariborski kriminalisti, so včeraj med opravljanjem hišne preiskave v Mariboru 46-letnemu moškemu odvzeli prostost, saj so v neposredni bližini njegove stanovanjske hiše našli v zemljo vkopan prirejen prostor za gojenje prepovedane droge konoplje. Osumljeni je imel posajeno 301 sadiko konoplje, kriminalisti pa so mu zasegli še okoli kilogram in pol posušenih delcev konoplje in približno deset mililitrov konopljine smole.

Pri opravljanju hišne preiskave in ogledu kraja dejanja je bilo ugotovljeno, da je imel osumljeni napeljan nezakonit priklop elektrike na bližnjo električno omarico, s čimer je prav tako izvrševal kaznivo dejanje tatvine, so sporočili mariborski kriminalisti.

Gojenje konoplje
Policija

Zoper osumljenca bo podana kazenska ovadba zaradi storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 186. členu kazenskega zakonika in kaznivega dejanja tatvine po 204. členu kazenskega zakonika. Za prvo kaznivo dejanje je predpisana zaporna kazen od enega do desetih let, za drugo pa do treh let zapora.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!