Tragedija v Domžalah: 44-letni sin ustrelil 71-letnega očeta, nato sodil še sebi

Črna kronika 14. Okt 202112:43 > 15. Okt 2021 13:23

V sredo se je v okolici Domžal zgodila družinska tragedija. Po za zdaj neuradnih navedbah je sin najprej ustrelil očeta, nato pa sodil še sebi. Po pojasnilih policije naj bi 44-letni osumljenec ustrelil 71-letnega moškega, s katerim je bil v sorodstvenem razmerju. Motiv za kaznivo dejanje še ni znan.

Policija je včeraj pozno popoldne prejela obvestilo občana, da je v eni od stanovanjskih hiš v okolici Domžal prišlo do streljanja, je v današnji izjavi povedal Valter Zrinski, vodja oddelka za splošno kriminaliteto na Policijski upravi Ljubljana. Kot je pojasnil, so policisti ob prihodu na kraj dogodka našli dve moški trupli, ki sta bili poškodovani s strelnim orožjem.

“Z zbranimi obvestili in ob opravljenem ogledu kraja kaznivega dejanja okoliščine kažejo, da je 44-letni osumljenec ustrelil 71-letnega moškega, s katerim je v sorodstvenem razmerju. Po dejanju je ustrelil še sebe,” je povedal Zrinski.

Motiv za dejanje ni znan

Policija je na kraju kaznivega dejanja našla puško, katere izvor še ugotavljajo. Motiv za dejanje ni znan. “Na podlagi zbranih obvestil lahko rečem, da izključujemo prisotnost tretje osebe. Kriminalistična preiskava aktivno še poteka, o vseh zbranih obvestilih bo policija obvestila pristojno državno tožilstvo,” je v današnji izjavi za javnost dejal Zrinski. Ali gre za očeta in sina, Zrinski zaradi trajajoče kriminalistične preiskave ni mogel potrditi.

Spomnimo, da naj bi včeraj okoli 16. ure krajani slišali tri strele, ki so odjeknili v stanovanjski hiši na območju Domžal. Po neuradnih navedbah portala Domžalec je sin najprej ustrelil očeta, nato pa sodil še sebi. Policijo naj bi o streljanju obvestila soseda. Ker je včeraj na kraju dogodka še potekala intenzivna kriminalistična preiskava, policija podrobnosti ni mogla posredovati. S Policijske uprave Ljubljana so zvečer sporočili le, da je bila policija o streljanju obveščena okoli 17.30. V hiši so nato našli dve mrtvi osebi.