Škofja Loka: morilec po umoru nadaljeval gozdarska dela

Črna kronika 11. Apr 202413:14 > 13:42 3 komentarji

Policija je po končani kriminalistični preiskavi predstavila več podrobnosti ponedeljkovega umora na območju Škofje Loke. 64-letnega moškega je med opravljanjem gozdarskih del umoril 52-letni osumljenec. Policijo je o dogodku obvestila žrtev, ki je bila ob njihovem prihodu mrtva. Policija je storilca izsledila v gozdu med opravljanjem gozdarskih del.

Kot smo poročali, je policija v ponedeljek popoldne prejela obvestilo, da so na območju Škofje Loke odjeknili streli. Na kraj je bilo takoj napotenih več policijskih patrulj, vodniki službenih psov, helikopter slovenske policije in druge reševalne enote, so sporočili s Policijske uprave (PU) Kranj. Policija je nato v gozdu našla truplo moškega, ki je umrl nasilne smrti.

Kot je na današnji novinarski konferenci po zaključeni kriminalistični preiskavi pojasnil vodja sektorja kriminalistične policije na PU Kranj Primož Donoša, je bilo ugotovljeno, da je 64-letnik tistega dne v gozdu s traktorjem opravljal gozdarska dela in pri tem opazil 52-letnega moškega, ki je nanj začel streljati z razdalje.

Moški je o tem takoj obvestil policijo na telefonsko številko 113 in jim povedal, kdo nanj strelja in da ga je že zadel. Na poznejše telefonske pozive se žrtev ni več odzivala.

Policija je ob prihodu locirala mesto, kjer bi bila žrtev, in mesto, kjer bi lahko bil storilec kaznivega dejanja. Osumljeni 52-letnik je na žrtev streljal z dolgocevnim orožjem in ga dvakrat tudi zadel. Zatem je odšel s kraja in skušal prikriti svoje dejanje ter zabrisati sledi. Domnevnega osumljenca je policija izsledila v gozdu, nekaj 100 metrov stran od kraja najdbe žrtve, med izvajanjem gozdarskih del. Na kraju so mu odvzeli prostost.

Kriminalistična preiskava v Škofje Loki
Foto: Policijska uprava Kranj

V sklopu kriminalistične preiskave je bila pri osumljenem na podlagi odredbe preiskovalne sodnice Okrožnega sodišča v Kranju opravljena hišna preiskava, v okviru katere je policija zasegla predmete, ki so pomembni za nadaljnji kazenski postopek, medtem ko strelnega orožja niso našli.

V nadaljevanju so policisti pri temeljitem pregledu širše okolice kraja kaznivega dejanja našli tudi skrito strelno orožje, za katero upravičeno domnevajo, da je bilo uporabljeno pri kaznivem dejanju. “Na kraju najdbe orožja smo našli tudi dušilec zvoka, daljnogled in pripadajoče strelivo,” je pojasnil Donoša in dodal, da gre za lovsko orožje, za katero osumljeni ni imel ustreznega dovoljenja.

Preiskava je bila po besedah vodje sektorja kriminalistične policije na PU Kranj izjemno obsežna, saj je kraj kaznivega dejanja težko dostopen ter zahteven za samo opravljanje dela.

Na podlagi vseh obvestil in dokazil je policija v sredo v popoldanskih urah 52-letnega osumljenca pripeljala na zaslišanje k preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča v Kranju, ki je zanj odredila pripor. Za kaznivo dejanje umora je predpisana kazen zapora najmanj petnajstih let.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje