Policija ujela voznika, ki je po Mariboru divjal kar 120 kilometrov na uro

Črna kronika 04. Apr 202410:55 0 komentarjev
avto
Foto: PU Maribor

Voznik osebnega vozila je v sredo na Titovi cesti v Mariboru, kjer velja omejitev hitrosti na 50 kilometrov na uro, divjal kar 120 kilometrov na uro.

Mariborski policisti so v torek na Titovi cesti v Mariboru izvajali nadzor hitrosti. Med drugimi prekoračitvami so z laserskim merilnikom ujeli voznika, ki je v naselju vozil 120 kilometrov na uro ter tako za 70 kilometrov na uro prekoračil najvišjo dovoljeno hitrost, so sporočili s Policijske uprave (PU) Maribor.

Policisti so 39-letnega voznika ustavili, mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in zoper njega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Voznika najverjetneje čaka globa v višini 1.200 evrov in 18 kazenskih točk, kakor je predpisana sankcija za tovrsten prekršek.

Policisti PU Maribor so ob tem ponovno pozvali voznike, da upoštevajo cestnoprometne predpise, vozijo po omejitvah, prilagodijo hitrost vožnje in vozijo strpno ter previdno. Največ prometnih nesreč z najhujšimi posledicami se namreč zgodi prav zaradi neprilagojene hitrosti vožnje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!