Policisti bika ne lovijo, to je stvar lastnika

Črna kronika 14. Okt 202111:00 > 12:18 0 komentarjev
bik
Foto: PROFIMEDIA

O biku, ki je 12. oktobra pobegnil s pašnika v Kokri, policija nima novih informacij. "Dodatnih aktivnosti, razen rednih kontrol ceste, v zadevi trenutno ne izvajamo," so nam sporočili s Policijske uprave Kranj.

V torek je v Kokri na Gorenjskem s pašnika ušel mladi bik. Ker bi lahko zašel na cesto, je policija pozvala k previdni vožnji. Bik je star pol leta, je plašen in lahko pobegne, so nam včeraj sporočili policisti, danes pa dodali, da novih informacij, kje je bik, ni. Predstavnik PU Kranj Bojan Kos je dejal, da je bilo policijsko sporočilo namenjeno obveščanju voznikov o možnosti pojava živali na cesti skozi Kokro.

“Dodatnih aktivnosti, razen rednih kontrol ceste, v zadevi trenutno ne izvajamo. Iskanje živali, ki glede na razpoložljive podatke ni nevarna ljudem, je stvar lastnika. Če bi ga opazili, bi lastnika o tem obvestili,” je pojasnil za N1.

Lani pobegnilo 20 bikov

Pred kratkim so imeli težave s pobeglim bikom tudi v okolici Polzele. Policisti so takrat bika skušali umiriti, ker pa je postajal vedno bolj agresiven in nevaren, so ga morali ustreliti. Junija lani je v Celju pobegnilo 20 bikov, ki so podrli ograjo in se razbežali. Lastniku je s pomočjo sosedov takrat 19 bikov uspelo uloviti, eden pa je stekel na avtocesto in ogrožal promet. Policisti so ga skušali omejiti z vozili, vendar so ga morali kasneje ustreliti, saj je bil agresiven in je ogrožal varnost v cestnem prometu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!