Policisti iščejo voznika, ki je namerno trčil v policijski avto

Črna kronika 12. Okt 202109:52 > 10:18 0 komentarjev
Policijski avto
Srdjan Živulovič/BOBO

Policija išče voznika, ki je v ponedeljek v Litiji namerno trčil v policijsko vozilo, pri čemer sta se dva policista lažje poškodovala. Voznik je po dogodku pobegnil.

V ponedeljek okoli 18.30 so policisti prejeli obvestilo občana o vozniku vozila, ki je vzbujal sum, da izvaja kaznivo dejanje in se vozi v okolici Litije. Policisti so vozilo Renault Megane karavan kremaste barve, v katerem je bilo več ljudi, kmalu izsledili in poskušali ustaviti na cesti proti Golišču, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Voznik se je med sledenjem ustavil, nato pa vzvratno zapeljal proti službenemu vozilu policije, ki je ustavilo za njim, in trčil vanj. Pri tem sta se oba policista v vozilu lažje telesno poškodovala, službeno vozilo pa je bilo zaradi poškodb nevozno.

Našli zapuščeno vozilo, voznika še ne

Policija je sporočila, da je po dogodku voznik odpeljal proti Golišču. V iskanje se je vključil tudi helikopter, iskano vozilo pa je bilo nato zapuščeno najdeno v gozdu v okolici Kresniškega vrha. Osumljenec kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja še ni znan.

Kot so sporočili s policije, nadaljujejo zbiranje obvestil, o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Vse, ki bi karkoli vedeli o dogodku, naprošajo, da to sporočijo na številko 113 ali Policijsko postajo Litija na številko (01) 890 02 80.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!