Policisti kaznovali tovornjakarja: vozil brez dovoljenja za izredni prevoz

Črna kronika 04. Jan 202414:55 0 komentarjev
Promet
Žiga Živulović jr./Bobo

Policisti so ponoči na avtocesti ustavili voznika tovornjaka, ki prihaja iz Madžarske. Med postopkom so ugotovili več kršitev. Voznik ni imel dovoljenja za izredni prevoz, tovor pa ni bil ustrezno zavarovan. Prav tako je voznik vozil brez voznikove kartice v tahografu, imel pa je tudi prekratek počitek.

Celjski policisti so nekaj čez polnoč na avtocesti ustavili madžarskega voznika tovornjaka. Po avtocesti je namreč vozil tovor, ki sodi pod izredni prevoz, a dovoljenje zanj ni imel. Šlo je za deljiv tovor, razdružen na priklopnem vozilu.

Poleg tega, da voznik pri sebi ni imel dovoljenja za izredni prevoz, tovor tudi ni bil ustrezno zavarovan. Oprtnice na tovornjaku pa so bile povsem uničene, so zapisali na Policijski upravi Celje.

Med postopkom so policisti zaznali tudi več kršitev socialne zakonodaje. Gre za kršitve zakona o delovnem času in obveznih počitkih mobilnih delavcev ter o zapisovalni opremi v cestnih prevozih. Voznik je namreč vozil brez voznikove kartice v tahografu.

voznik tovornjaka storil več prekrškov voznik tovornjaka storil več prekrškov
Foto: PU Celje
voznik tovornjaka storil več prekrškov voznik tovornjaka storil več prekrškov
Foto: PU Celje
voznik tovornjaka storil več prekrškov voznik tovornjaka storil več prekrškov
Foto: PU Celje

Zaradi tega so policisti vozniku tovornjaka izdali kazen v višini 4.000 evrov, ki jo je že poravnal. Zaradi nezadostnega počitka – ta je trajal slabih sedem ur, moral pa bi imeti devet ur počitka – so vozniku začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Tovornjak pa so izločili iz prometa.

Celjski policisti so vozniku izdali tudi plačilni nalog za pravno osebo iz Madžarske v višini 10.510 evrov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!