Policisti morali zoper pijanega 65-letnika uporabiti prisilna sredstva

Črna kronika 08. Jan 202410:02 0 komentarjev
alkoholna ključavnica
Alkoholna ključavnica (Foto: PROFIMEDIA)

Gorenjski policisti so ta konec tedna imeli kar nekaj dela z vozniki, ki so vozili pod vplivom alkohola. V prvem primeru je 65-letni voznik storil več prometnih prekrškov in se upiral policistom, v drugem primeru pa so obravnavali 21-letnika brez vozniškega dovoljenja in prav tako pod vplivom alkohola.

V petek okoli 22.45 so imeli tržiški policisti polne roke dela s 65-letnim voznikom, ki je storil več prometnih prekrškov.

Vozil je pod vplivom alkohola (0,82 mg/l), prav tako pa so morali policisti zoper njega uporabiti prisilna sredstva, saj ni upošteval ukazov, v postopku se je upiral in skušal preprečiti uradno dejanje. Odredili so mu pridržanje do 12 ur.

Kriminalisti zbirajo obvestila v smeri kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, prav tako zanj vodijo prekrškovni postopek. O vsem bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

21-letnik brez vozniškega pod vplivom alkohola

Škofjeloški policisti so bili v soboto nekaj čez polnoč obveščeni, da ase je na območju Selc zgodila prometna nesreča. 33-letni voznik je med vožnjo oplazil avtomobil druge voznice, ki je peljala v nasprotni smeri. Na kraju se ni ustavil, temveč je vožnjo nadaljeval.

Ko so ga policisti izsledili, so ugotovili, da vozi pod vplivom alkohola (1,02 mg/l, kar je okoli 2,1 promila), prav tako pa brez opravljenega vozniškega dovoljenja. V avtomobilu so bili še sopotniki. Policisti so zanj odredili pridržanje do 12 ur in zanj vodijo postopek zaradi kaznivih dejanj zoper varnost javnega prometa.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!