Policisti na Goriškem prijeli 19-letno Čehinjo, ki je prevažala prebežnike

Črna kronika 12. Mar 202416:45 0 komentarjev
POLICIJA, NOČ, LUČI, INTERVENCIJA
Fotografija je simbolična (Foto: PROFIMEDIA)

Novogoriški policisti so prejšnji četrtek v popoldanskih urah blizu meje z Italijo opazili sumljivo vozilo, iz katerega so poleg 19-letne češke voznice izstopili še štirje mladoletni državljani Egipta, ki so že bili v postopkih za pridobitev mednarodne zaščite. Policisti so Egipčane odpeljali v izpostavo azilnega doma v Logatec. 19-letnico in njenega sostorilca, 20-letnega državljana Češke, so kriminalisti zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku. Po zaslišanju sta bila oba osumljenca izpuščena na prostost.

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Nova Gorica so v četrtek v popoldanskih urah med izvajanjem policijskih nalog blizu državne meje z Italijo v Novi Gorici opazili sumljivo vozilo, iz katerega je najprej izstopila mlajša voznica, 19-letna državljanka Češke. Do vozila je takrat prišel še moški, prav tako 20-letni državljan Češke. Nato so iz avtomobila izstopili še štirje ljudje.

Zaradi suma, da gre za nezakonite migracije, so policisti zapeljali do avtomobila ljubljanskih registrskih številk in v nadaljevanju ugotovili, da gre za štiri državljane Egipta (vsi starejši mladoletniki), ki so pred kratkim nezakonito vstopili v Slovenijo in so že bili v postopkih za pridobitev mednarodne zaščite (azil). Policijski postopki z omenjenimi tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, namreč še niso zaključeni. Policisti so po zaključenem postopku državljane Egipta odpeljali v izpostavo azilnega doma v Logatec.

Policija je glede primera seznanila tudi pristojno okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici, ki je usmerjalo predkazenski postopek, in preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča v Novi Gorici. Prav tako je bilo ugotovljeno, da sta oba mlajša državljana Češke v sostorilstvu storila kaznivo dejanje prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, saj sta omenjena Čeha po predhodnem dogovoru z organizatorjem in z namenom pridobitve premoženjske koristi nezakonite migrante prevažala iz osrednje Slovenije vse do neposredne bližine državne meje z Italijo, kjer so jih ustavili policisti. Novogoriški kriminalisti so obema državljanoma Češke skladno z določili zakona o kazenskem postopku odvzeli prostost in ju pridržali v policijskih prostorih.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije policijske uprave Nova Gorica so oba državljana Češke v soboto zaradi utemeljenih razlogov za sum storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države privedli in izročili v nadaljnji postopek k dežurnemu preiskovalnemu sodniku okrožnega sodišča v Novi Gorici. Po zaslišanju sta bila oba osumljenca izpuščena na prostost.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!