Policisti na kraju umora našli več kosov orožja

Črna kronika 12. Jul 202213:41 > 13. Jul 2022 08:40
Policija v Zagrebu
Slika je simbolična. (Foto: PROFIMEDIA)

V ponedeljek popoldne so bili policisti obveščeni o streljanju, v katerem sta umrli dve osebi. Kot so danes sporočili s policijske uprave Celje, naj bi po prvih predvidevanjih šlo za umor in samomor. Motiv za umor še ugotavljajo, so pa na kraju našli več kosov orožja.

O ponedeljkovem umoru in samomoru v okolici Šentjurja so bili policisti obveščeni okoli 15. ure. K stanovanjski hiši, v kateri je prišlo do streljanja, so poslali več policijskih patrulj, ki so v hiši našle mrtvega moškega in žensko. Kraj dejanja so si za tem ogledali kriminalisti ter preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka.

“Prve ugotovitve kažejo, da je 61-letni moški, v dopoldanskih urah ustrelil 64-letno izven zakonsko partnerko in nato ustrelil še sebe,” je na današnji novinarski konferenci povedal vodja celjskih kriminalistov Milan Vogrinec. Pojasnil je tudi, da so pri ogledu kraja umora našli in odvzeli šest dolgocevnih pušk in tri pištole, za katere je osumljeni, ki je bil član strelskega društva, imel ustrezne listine oz. dovoljenja za posest orožja. Za orožje, ki je bilo uporabljeno pri umoru, pa osumljeni ni imel ustrezne listine. Kot je pojasnil Vogrinec, med osumljencem in žrtvijo v preteklosti policija ni nikoli obravnavala kakršnihkoli nasilnih dejanj.

V omenjenem primeru policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v smeri suma storitve kaznivega dejanja umor, po 116. členu Kazenskega zakonika -1 ter suma storitve kaznivega dejanja nedovoljena proizvodnja in promet orožja ali eksploziva po 307- členu Kazenskega zakonika-1.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.