Policisti prijeli 28-letnika, ki je v Ljubljani in Medvodah oropal več prodajaln

Črna kronika 22. Avg 202213:20 > 13:43 1 komentar
Lisice
PROFIMEDIA

Policisti so prijeli 28-letnika, ki ga sumijo več ropov. V zadnjih dveh tednih je po ugotovitvah ljubljanskih policistov oropal dve prodajalni in gostinski lokal v Ljubljani, na začetku meseca pa tudi prodajalno v Medvodah. Ob ropih je grožnje zaposlenim podkrepil z ostrim predmetom.

Ljubljanski policisti so prijeli 28-letnika, ki ga sumijo več ropov prodajaln.

V zadnjih dveh tednih so namreč policisti obravnavali več ropov prodajaln v Mostah. Osumljenec je v vseh primerih zaposlenim zagrozil in od njih zahteval denar, grožnje pa je podkrepil z ostrim ali drugim nevarnim predmetom. Oropal je eno od prodajaln in gostinski lokal na Zaloški cesti ter prodajalni na Povšetovi ulici v Ljubljani, so zapisali na Policijski upravi Ljubljana.

Z intenzivnim zbiranjem obvestil in preiskavo so policisti našli 28-letnega osumljenca, doma iz okolice Ljubljane. Minuli četrtek so mu zaradi utemeljenega suma za tri kazniva dejanja ropa odvzeli prostost.

Med nadaljnjo preiskavo pa so policisti ugotovili še, da je 28-letnik podobna dejanja na začetku tega meseca storil tudi v Medvodah. Osumljenec je vstopil v prodajalno in z ostrim predmetom od prodajalk zahteval denar. V enem primeru je dejanje ostalo pri poskusu, v drugem pa je odtujil nekaj drobiža.

Med ropi in poskusom ropa nobena oseba ni bila poškodovana. Osumljenec si je pridobil skupno več kot 700 evrov protipravne premoženjske koristi.

Policija 28-letnika doslej še ni obravnavala zaradi tovrstnih dejanj. V petek so ga s kazensko ovadbo privedli pred preiskovalnega sodnika, ki je za osumljenega odredil pripor.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje