Policisti prijeli moškega, ki je pred celjske zapore nastavil sumljiv predmet

Črna kronika 06. Feb 202309:35 0 komentarjev
Policijska avtomobila
Fotografija je simbolična (Foto: Srdjan Živulović/BOBO)

V petek zjutraj so bili policisti obveščeni o sumljivem predmetu pred vhodom v celjske zapore. Na srečo se je izkazalo, da ne gre za bombo. Kmalu po tem, so policisti našli 38-letnika, ki je nastavil sumljiv predmet. Osumljenca so policisti že obravnavali zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja.

Celjski policisti so bili v petek v zgodnjih jutranjih urah obveščeni, da je takrat še neznani storilec, pred enega od vhodov v stavbo celjskih zaporov, nastavil sumljiv predmet.

V sodelovanju z gasilci so policisti takoj zavarovali območje okoli celjske tržnice in zaporov. Bombni tehniki iz Specialne enote policije, ki so prišli na kraj so ugotovili, da v omenjenem primeru ni šlo za eksplozivno sredstvo.

Z zbiranjem obvestil in ostalimi preiskovalnimi dejanji so celjski policisti ugotovili, da je predmet pred stavbo celjskih zaporov nastavil 38-letni moški, doma z žalskega območja. 38-letniku so v popoldanskih urah odvzeli prostost. Po opravljenih preiskovalnih dejanjih so ga spustili na prostost.

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja zlorabe znamenj za pomoč in nevarnost, ga bo policija kazensko ovadila. Za storjeno dejanje mu grozi kazen do treh let zapora.

Osumljenega 38-letnika so policisti v preteklosti že dvakrat obravnavali zaradi sumov storitve kaznivih dejanj z elementi nasilja.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

#related-news_0

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!