Policisti stopili na prste goljufom, ki so naredili za 112.000 evrov škode

Črna kronika 31. Jan 202413:45 0 komentarjev
Policija, slovenska policija
Slika je simbolična (Foto: Žiga Živulović jr./BOBO)

Celjski policisti so razkrinkali skupino goljufov. 36-letnik je ob pomoči dveh znanih sodelavcev storil najmanj 56 kaznivih dejanj dejanj goljufij, tatvin, poneverbe in neupravičene uporabe tujega premoženja. Skupna materialna škoda presega 112.000 evrov. 

Celjska trgovina, ki prodaja mobilne telefone in sklepa naročniška razmerja, je policiste obvestila o goljufiji. V zadnjem obdobju jih je namreč storilec, ki je za pravne osebe sklepal naročniške pogodbe in si s tem pridobil ugodnosti za nakup dražjih telefonov, oškodoval za najmanj 30.000 evrov. Nekatere pravne osebe, za katere je sklepal pogodbe, so bile že v stečaju.

Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je goljufije osumljen 36-letnik, doma z žalskega območja. Poleg tega, da je v imenu pravnih oseb sklepal naročniška razmerja in pridobival ugodnosti za nakup telefonov, je osumljenec zlorabil še osebne podatke več oseb. V njihovem imenu je namreč pri spletnem podjetju najemal kredite. To podjetje pa je plačilo kreditnih obveznosti terjalo od oškodovancev.

goljufija, telefoni
Foto: PU Celje

Po ugotovitvah celjskih policistov je 36-letnik sodeloval še z vsaj dvema znanima storilcema. Osumljeni je storil najmanj 56 kaznivih dejanj dejanj goljufij, tatvin, poneverbe in neupravičene uporabe tujega premoženja. Skupna materialna škoda, ki so jo povzročili oškodovancem, presega 112.000 evrov. 36-letnika in oba sostorilca bodo policisti kazensko ovadili.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!