Zaradi vožnje v nasprotno smer na pomurski avtocesti umrla ena oseba

Črna kronika 06. Avg 202112:38 > 15:59
Policijski avto
Srdjan Živulović/BOBO

Na pomurski avtoceste med Pernico in razcepom Dragučova proti Mariboru se je zgodila prometna nesreča, v kateri je umrla ena oseba. Prometno nesrečo je povzročila voznica, ki je dlje časa vozila v napačno smer.

Na pomurski avtocesti se je dopoldne zgodila smrtna prometna nesreča. 79-letna voznica avta je okoli 11.30 napačno zavila v krožišču pri Pesnici. Nato je zapeljala na štajersko avtocesto in vozila v nasprotno smer do razcepa Dragučova. Tam je zavila na pomursko avtocesto in nadaljevala vožnjo po nasprotni smeri proti Pernici, so zapisali na mariborski policijski upravi.

Nekaj voznikov, ki so pravilno vozili v smeri proti Mariboru, se ji je uspelo izogniti. Nato pa je pravilno po prehitevalnem pasu pripeljala 27-letna voznica avta. Po prehitevalnem pasu je mlajša voznica vozila, saj se je na voznem pasu peljalo tovorno vozilo. Zato se tudi ni mogla umakniti.

Avtomobila sta trčila čelno. Vozilo 27-letnice je bočno odbilo v tovorno vozilo, ki ga je vozil 67-letni voznik.

V  prometni  nesreči  je umrla 85-letna sopotnica povzročiteljice. Poškodovani sta obe voznici in 60-letna sopotnica mlajše voznice, na policiji predvidevajo, da gre za hujše poškodbe. Voznik tovornega vozila v prometni nesreči ni bil poškodovan.

Ogled kraja prometne nesreče je vodila dežurna preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča v Mariboru, prisotna je bila tudi dežurna državna tožilka. Policisti bodo zoper 79-letno povzročiteljico prometne nesreče podali kazensko ovadbo pristojnemu tožilstvu, so zapisali na policiji.

Avtocesta je bila zaradi prometne nesreče zaprta več kot tri ure, obvoz je bil urejen.

Na območju Policijske uprave Maribor je letos v 12 prometnih nesrečah življenje izgubilo 12 oseb. V primerljivem obdobju lanskega leta je v 10 prometnih nesrečah umrlo 11 ljudi.