Gorelo pri Iliriji in na petih lokacijah v Šiški. Je kriv isti požigalec?

Črna kronika 18. Apr 202407:01 > 13:14 7 komentarjev

Okoli 3. ure zjutraj je zagorelo na objektu novega športnega centra Ilirija v Ljubljani, ki sicer še ni končan. Kriminalisti so med ogledom ugotovili, da je požar nekdo zanetil na gradbenem materialu ob objektu, ogenj pa se je potem razširil tudi na sam objekt. Prav tako so danes neznani storilci požar zanetili na petih lokacijah v Šiški. Poteka intenzivna kriminalistična preiskava, kdo stoji za temi dejanji in ali so med sabo povezana.

Na ljubljanski policijski upravi so potrdili, da je malo pred 3. uro zjutraj zagorelo na gradbišču Ilirije, novega športnega centra na Bleiweisovi cesti v Ljubljani.

Kriminalisti so danes opravili ogled kraja požara in ugotovili, da je požar zanetil doslej še neznani storilec. Požar je zanetil na gradbenem materialu ob objektu, ogenj pa se je potem razširil tudi na sam objekt. Nastala je večja materialna škoda, kakšna, še ni znano.

Trenutno poteka intenzivna kriminalistična preiskava, ki je usmerjena v izsleditev še neznanega storilca ali storilcev.

Ponoči so na območju Šiške okoli 2. ure zjutraj goreli tudi smetnjaki, in sicer na petih lokacijah. Policija preiskuje, ali so požari med seboj povezani.

Požar na Iliriji
Foto: N1

Preiskave požarov trajajo dlje časa

Na ljubljanski policijski upravi poudarjajo, da požar uniči večino sledov kaznivega dejanja, zato je preiskava tovrstnih kaznivih dejanj zahtevna in lahko traja dalj časa. Za uspešno preiskavo kaznivih dejanj so poleg temeljitega dela policije potrebne tudi kvalitetne prve informacije s krajev kaznivih dejanj, pravočasno naznanjanje sumov in trezno ravnanje oškodovancev do prihoda policistov.

Policisti ob tem poudarjajo, naj ljudje ničesar ne prijemajo ali premikajo, da se ne bi poškodovale ali uničile sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja. Izjema je seveda, kadar ogenj ogroža življenje ali premoženje večje vrednosti. “Vsak uničen dokaz slabša možnosti za hitro in uspešno preiskavo, posledično pa je tudi manj možnosti, da bi storilca povezali s krajem kaznivega dejanja,” poudarjajo.

Vse, ki imajo kakršnekoli informacije o morebitnih storilcih tovrstnih kaznivih dejanj, pozivajo, da o tem nemudoma obvestijo Policijo na telefonsko številko 113 ali najbližjo policijsko postajo, lahko tudi anonimno na 080 1200.

Nekdanje Kopališče Ilirija, ki so ga odprli pred skoraj stoletjem, leta 1929, je bilo takrat eno najmodernejših v Evropi. Z novim športnim centrom bo prestolnica dobila pokrit olimpijski bazen. Ob njem pa bodo še 25-metrski ogrevalni bazen, večja dvorana za rekreacijo, odbojko in košarko, manjša dvorano za gimnastiko, aerobiko in fitnes ter dvorana za borilne športe.

Po načrtih bi morala Ilirija zaživeti septembra letos.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje