Predvsem moške ogoljufala za več kot 17 tisočakov, žrtev verjetno še veliko več

Črna kronika 17. Feb 202309:48 2 komentarja
Ženska
PROFIMEDIA

45-letna osumljenka z območja Trebnjega je žrtve ogoljufala za več kot 17.000 evrov. Navezala je stike z moškimi, največkrat starejšimi in samskimi. Z njimi se je srečevala in stremela k temu, da pri njih vzbuditi sočutje, češ da potrebuje denar za zdravila, pomoč za otroke, gotovino za popravilo avtomobila in podobno. Policija meni, da je bilo žrtev še veliko več, zato jih pozivajo, naj se javijo Policijski postaji Trebnje.

Policisti iz Trebnjega so preiskovali kazniva dejanja goljufije. S kazensko ovadbo so v začetku februarja k preiskovalnemu sodniku privedli 45-letno osumljenko, za katero je preiskovalni sodnik po zaslišanju odredil pripor, so sporočili s Policijske uprave (PU) Novo mesto.

Kot so ugotovili policisti, je 45-letna osumljenka prek družbenih omrežij ali oglasov v časopisih navezala stike z moškimi, največkrat starejšimi in samskimi. Z njimi se je srečevala in stremela k temu, da bi pri njih vzbudila sočutje, češ da potrebuje denar za zdravila, pomoč za otroke, gotovino za popravilo avtomobila ipd.

Žrtve so ji izročale gotovino ali pa v svojem imenu pri različnih ponudnikih sklenile naročniška razmerja za nakup mobilnih telefonov višjega cenovnega razreda (denimo znamke iPhone). Po tem, ko je osumljenka izvedla goljufijo, je z oškodovanci prekinila stike, so še sporočili s PU Novo mesto.

Žrtev verjetno še veliko več

Policisti so na domovanju osumljenke opravili preiskavo, na podlagi zaseženih in pregledanih dokumentov pa domnevajo, da je bilo žrtev (še veliko) več. Prav tako so ugotovili, da je žrtve iskala na območju celotne države, tudi v domovih za starejše občane in igralnicah. Osumljenka se je moškim predstavljala z različnimi lažnimi imeni, pri čemer je bilo eno eno od njih ime Renata. Ima 45 let in daljše svetle lase, ki jih je večkrat nosila spete v kite. Uporabljala je različna vozila, največkrat audi, bele, črne in rjave barve. Po do doslej zbranih obvestilih je oškodovala štiri oškodovance za več kot 17.000 evrov.

Policisti so jo pred leti že obravnavali zaradi kaznivih dejanj izsiljevanja in goljufij. Takrat je žrtvam v zameno za denar obljubljala spolne odnose in jih v sostorilstvu še z eno osebo izsiljevala za denar z grožnjo, da bo v nasprotnem primeru objavila posnetek.

Policisti pozivajo vse, ki jih je osumljenka na kakršenkoli način ogoljufala oziroma bi lahko posredovali uporabne podatke za kazenski postopek, da to sporočijo policistom Policijske postaje (PP) Trebnje na številko 07 346 27 00 ali se zglasijo na PP Trebnje (Golilev trg 14, Trebnje).

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje