Pretep na hrvaškem smučišču: kazenskega postopka zoper nasilne moške ne bo

Črna kronika 02. Feb 202321:21 4 komentarji
Hrvaška gorska reševalna služba
HGSS/FACEBOOK

Trije mladi ljubitelji borilnih veščin so pretekli konec tedna na hrvaškem smučišču Platak z avtomobilom divjali po eni od prog, nakar so se na opozorila o neprimernem vedenju odzvali z nasiljem. Fizično so obračunali s štirimi osebami, med katerimi sta bila dva tudi pripadnika hrvaške gorske reševalne službe. Tri od njih so zaradi poškodb odpeljali v reški klinični center. Po navedbah reške policije kazenskega postopka proti mladim moškim ne bodo uvedli.

V začetku tedna so hrvaški mediji poročali o incidentu na hrvaškem smučišču Platak. Trije mladi moški, vsi izurjeni v borilnih veščinah, so se v soboto zvečer z avtomobilom pripeljali do vznožja ene od smučarskih prog in se z njim vozili po snegu.

Ko se je avtomobil zagozdil v snegu, so za pomoč prosili mimoidočega reševalca, ki sicer tedaj ni bil na dolžnosti. Odvrnil jim je, da to ni delo gorskih reševalcev, kar je fante razjezilo in sledil je pretep, je za Dnevnik.hr pojasnil načelnik hrvaških gorskih reševalcev Marko Rakovac. Vsi štirje so bili pod vplivom alkohola.

Pretep se je, ko so ga mimoidoči poskusili zaustaviti, sprevrgel v obračun med tremi mladimi moškimi in štirimi drugimi osebami, med katerimi sta bila dva gorska reševalca in ena ženska. Kot je poročal Index.hr, je trojica enemu od gorskih reševalcev povzročila pretres možganov in poškodbo hrbtenice, eni osebi zlomila roko, ženski pa povzročila krvavitve v pljučih. Vse tri poškodovane so sprva odpeljali v reški klinični center, a so danes že v domači oskrbi.

Na reški policiji so vse poškodbe označili kot lažje in dejali, da ni bilo elementov nasilništva. Proti mladeničem, starim med 21 in 22 let, zato ne bodo uvedli kazenskega postopka. Bodo pa, kot so sporočili, uvedli postopek kršenja javnega reda in miru proti petim udeležencem v incidentu, poleg povzročiteljem še proti dvema drugima udeležencema.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje