Pretep na novogoriški gimnaziji zaradi napisa na majici in grožnje s pištolo

pretep
PROFIMEDIA

V začetku tedna se je na novogoriški gimnaziji zgodil incident med dvema mladoletnima osebama. Med pretepom naj bi nekdo videl, da ima eden od njiju pištolo, zato je vodstvo šole poklicalo policijo. Ravnatelj gimnazije Andrej Šušmelj je na starše naslovil pismo, v katerem je pojasnil, da sta se mladoletnika sprla zaradi napisa na majici, ki omenja Kosovo.

V ponedeljek okoli 11. ure se je v prostorih novogoriške gimnazije zgodil incident, v katerega sta bila vpletena dva mladoletnika. Kot so poročale Primorske novice, naj bi 17-letni fant, ki ne obiskuje novogoriške gimnazije, v šolske prostore sledil dijaku, ki je imel oblečeno majico s političnim zapisom, ki je bil zanj provokativen (nekateri mediji pišejo, da naj bi na majici dijaka pisalo: Kosovo je Srbija). Mladeniča naj bi se najprej prepirala, nato pa še stepla, 17-letnik pa naj bi dijaku raztrgal tudi majico. Med pretepom naj bi nekdo videl, da ima eden od vpletenih za pasom pištolo, zato je vodstvo gimnazije poklicalo policijo. Ta je o dogodku obvestila preiskovalnega sodnika in dežurno tožilko. Po neuradnih informacijah Primorskih novic naj bi policija dejanje trenutno obravnavala kot sum kaznivega dejanja grožnje.

Ravnatelj gimnazije Nova Gorica Andrej Šušmelj je po dogodku na starše naslovil pismo, v katerem je razkril več podrobnosti. “Mladoletnik, ki ni dijak naše šole, je našega dijaka zaradi spornega napisa na majici (ki omenja Kosovo) zasledoval v šolsko avlo, ga z grožnjo plinske pištole (videti je bila kot prava, tega ne žrtev ne priče niso vedeli), zataknjene za pas pred številnimi pričami tepel (vmes kričal, da so mu ubili brata), mu strgal majico s telesa in odšel,” je zapisal.

Ravnatelj je takoj poklical policijo, s pomočjo dijakov pa je policistom uspelo identificirati storilca. Dijak, tako Šušmelj, v incidentu ni utrpel niti lažjih poškodb, na zahtevo policistov pa je šola predala tudi videoposnetek dogodka z varnostnih kamer. Kot je še dodal, so vsi nadaljnji postopki v rokah policije.

Šušmelj je pismo zaključil z obvestilom, da je po dogodku učiteljskemu zboru poslal navodilo, naj dijakom povedo, da gimnazija Nova Gorica obsoja vsake nacionalne, verske ali seksistične predsodke in vsakršno obliko nasilja. “Seveda pa se pojavljajo tudi pretirane zahteve, kako bi v celoti preprečili vnos nevarnih predmetov na šolo ali zagotovili fizično varovanje na več točkah hkrati. Žal se vsega ne da,” je še poudaril.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.