Pri begu pred policijo skočil iz vozila in stekel v gozd

Policija
PP Brežice

Policija je v preteklem dnevu obravnavala voznika, ki je v osebnem vozilu prevažal tuje državljane. Ti so nezakonito prestopili državno mejo. Preden bi policiji voznika, šlo naj bi za državljana Slovenije, uspelo ustaviti, je ta skočil iz vozila in pobegnil v gozd. Policisti voznika še iščejo zaradi suma storitve kaznivega dejanja pomoči pri nezakonitem prestopu državne meje.

Kot so sporočili s Policijske uprave Novo mesto, so ob pol sedmih zjutraj policisti specializirane enote za nadzor državne meje, ki delujejo na območju novomeške policijske uprave pri Bukošku z modrimi lučmi in sireno ustavljali osebno vozilo, v katerem je bilo več oseb, zaradi suma, da gre za prevoz oseb, ki so nezakonito prestopile državno mejo. Voznik se za znake policistov ni zmenil in je pospešil vožnjo proti Brežicam.

“Policistom z modrimi lučmi ga je uspelo prehiteti, nameravali so ga zaustaviti s počasno vožnjo pred njim. Voznik naj bi ga poskušal obvoziti. Obe vozili sta zmanjševali hitrost, v nekem trenutku pa se je voznik odločil, da ne bo počakal policistov – tik preden se je vozilo ustavilo, je skočil iz vozila in pobegnil v gozd. Policisti so to opazili in se ustavili. Enoprostorec brez voznika pa se je sam peljal še malo naprej in trčil v zadnji del službenega vozila policije. V enoprostorcu je bilo osem državljanov Bangladeša in Indije, ki so na nezakonit način prestopili državno mejo. Poškodovan ni bil nihče. Tujce so v postopek prevzeli brežiški policisti. Voznika vozila, šlo naj bi za državljana Slovenije, še iščejo zaradi suma storitve kaznivega dejanja pomoči pri nezakonitem prestopu državne meje,” so ob tem še pojasnili na novomeški policijski upravi.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.