Na ladji, ki se je prevrnila in bila usodna za kapitana, tudi štirje Slovenci

Črna kronika 11. Jul 202209:58 > 19:04 0 komentarjev
Božidar Lončar/N1

V bližini hrvaškega otoka Mljet se je v nedeljo prevrnila izletniška ladja. Kapitan ladje je umrl, devet potnikov pa so rešili. Med potniki so bili tudi štirje Slovenci ter pet Francozov, med njimi tudi petletni otrok. Del potnikov se je po nesreči ter zatem, ko je zanje poskrbelo medicinsko osebje, vrnili na Pelješac, saj so bili tam nastanjeni v turističnih nastanitvah. Dva francoska državljana pa sta zaradi nesreče ostala brez vseh dokumentov in prtljage.

V nedeljo se je okoli 15. ure pri Mljetu prevrnila ladja z izletniki. V tragični nesreči je umrl hrvaški državljan, ki je bil kapitan ladje, je potrdilo ministrstvo za pomorstvo, promet in infrastrukturo. Druge potnike, vsi naj bi bili tujci, so rešili in so nepoškodovani.

Po izjavah rešenih in očividcev je bilo na izletniški ladjici Kača med nesrečo skupno deset ljudi, vključno s kapitanom plovila. Kmalu po prevrnitvi se je čoln potopil, devet potnikov pa so iz morja rešili tamkajšnji pomorski uslužbenci. Po poročanju portala Dubrovački dnevnik je bil med potniki tudi petletni otrok. 

Zakaj se je ladja prevrnila, policija še preiskuje. Za omenjeni portal je Mario Orlandini, ki je pomagal pri reševanju potnikov, dejal, da je ladjo zadel val, zaradi česar naj bi se prevrnila. “Rešil sem potnike, a izvlekel truplo človeka, ki sem ga poznal 20 let,” je povedal Orlandini.

Med potniki so bili štirje Slovenci ter pet francoskih državljanov, pa je Orlandini potrdil za hrvaški časnik Dalmacija Danas. Dodal je, da so se Slovenci zaradi nastanitve vrnili na Pelješac, dva Francoza skupaj z otrok prav tako, saj so bili tam nastanjeni v hotelu. Preostali francoski državljani pa so ostali brez dokumentov in prtljage.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!