Pri tihotapljenju cigaret zalotili tri državljane Severne Makedonije

Črna kronika 07. Dec 202214:29 0 komentarjev
Cigareti
PU Koper

Kriminalisti so konec novembra pri tihotapljenju cigaret zalotili tri državljane Severne Makedonije.

Koprski kriminalisti so konec novembra obravnavali kaznivo dejanje tihotapstva. Kot so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper, so policisti 28. novembra pri tihotapljenju zalotili tri državljane Severne Makedonije. Gre za 51-letnika, 24-letnika in 19-letnico, ki so tihotapili cigarete.

Zalotili so jih na izogibališču ob cesti Razdrto – Senožeče. Iz tovornega vozila s priklopnikom, registrskega v Severni Makedoniji, ki ga je uporabljal 51-letnik, so pretihotapljeno blago prelagali v osebni avtomobil Seat Altea, ki je bil registriran v Sloveniji in sta ga uporabljala 24-letni državljan Severne Makedonije z urejenim začasnim prebivanjem na območju Slovenije in 19-letna državljanka Severne Makedonije.

Cigareti
PU Koper

Na kraju, kjer so trojico zalotili, so policisti zasegli skupno 17.465 škatlic cigaret (349.300 cigaret) različnih znamk. Skupni znesek dajatev (trošarine, carine in DDV) za pretihotapljeno blago bi znašal 60.140,52 evra.

Zasežene cigarete so bile nato predane v hrambo uslužbencem koprske finančne uprave (Furs), so še sporočili s PU Koper. Kot so dodali, so naslednji dan opravili še hišne preiskave tovornega vozila in priklopnika,  osebnega  vozila in stanovanja na območju Nove Gorice, vendar na hišni preiskavi kriminalisti niso zasegli novih predmetov. Vsi osumljeni so bili isti dan privedeni pred preiskovalnega sodnika  v Kopru, vendar so bili po zaslišanju izpuščeni na prostost.

Cigareti
PU Koper

V Sloveniji je za storitev kaznivega dejanja tihotapstva zagrožena zaporna kazen v trajanju od enega do desetih let zapora in denarna kazen.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!