Prijeli moškega, ki je na odstavnem pasu avtoceste zapustil vozilo s 13 begunci

Črna kronika 17. Dec 202111:07 > 11:33
Audi
PU Celje

Celjski policisti so pridržali 34-letnega državljana Bosne in Hercegovine, ki je konec avgusta na odstavnem pasu avtoceste zaradi okvare zapustil vozilo, v katerem je bilo nagnetenih 13 državljanov Pakistana brez dovoljenja za vstop ali bivanje v Sloveniji. Grozi mu od tri do petnajst let zapora in denarna kazen.

Celjski policisti so v sredo pridržali 34-letnega državljana Bosne in Hercegovine, ki je nezakonito, proti plačilu in v človeka nevrednih razmerah po Sloveniji prevažal trinajst državljanov Pakistana brez dovoljenja za vstop ali bivanje v Sloveniji.

Bosanski državljan je 30. avgusta zaradi okvare vozila znamke Audi Q7 ustavil na odstavnem pasu avtoceste med Šentrupertom in Vranskim in s kraja pobegnil. Za sabo je pustil trinajst državljanov Pakistana, ki so bili nagneteni v zadnjem delu vozila. “Pakistanski državljani so bili zaradi vožnje v nečloveških razmerah obnemogli, enemu so pomoč na kraju nudili reševalci, zaradi slabega zdravstvenega stanja so ga v nadaljevanju odpeljali v celjsko bolnišnico, kjer so ga oskrbeli,” so sporočili s PU Celje.

Namenjeni v Italijo

Voznik naj bi državljane Pakistana naložil na območju Hrvaške in jih nezakonito pripeljal v Slovenijo, od koder so bili namenjeni v Italijo.

Policisti so državljane Pakistana po izvedenih postopkih odpeljali v Azilni dom v Ljubljano, o pobeglem vozniku pa so nekaj mesecev zbirali obvestila. Voznika bodo s kazensko ovadbo zaradi suma prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku, grozi pa mu od tri do petnajst let zapora in denarna kazen.

V četrtek med tovorom odkrili tudi tri državljane Nepala

V četrtek so policisti na mejnem prehodu Obrežje opravili mejno kontrolo pri vozniku tovornega vozila romunskih registrskih oznak. Pri pregledu so v tovornem delu med tovorom odkrili tri državljane Nepala, ki so skušali nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom, kot so sporočili s PU Novo mesto.