Prodajal ponarejena potrdila o prijavi prebivališča in “zaslužil” 10.000 evrov

Črna kronika 13. Sep 202210:18 0 komentarjev
Upravna enota Ljubljana
BOBO

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Kranj so preiskali 61 kaznivih dejanj ponarejanja listin in goljufij na škodo tujcev, ki so si v Sloveniji zaradi statusa in dela urejali prebivanje. Osumljenec z območja Kranja je namreč tujcem prodajal ponarejena potrdila upravnih enot o začasnem prebivanju.

Kot so sporočili s Policijske uprave (PU) Kranj, si je osumljenec, ki v Sloveniji prebiva že dlje časa, na škodo državljanov Kosova v zadnjih dveh letih pridobil nekaj 10.000 evrov protipravne premoženjske koristi.

Tujci so si pri prek osumljenca urejali nastanitev zaradi dela v Sloveniji, za storitev pa so plačali. Oškodovanci so verjeli, da bodo imeli ob prihodu v Slovenijo to urejeno in da jih čaka nastanitev. “Dejansko pa so bila potrdila o začasnem prebivanju upravnih enot ponarejena, nastanitev pa lažna, ker je dejansko ni bilo,” so še zapisali na PU Kranj.

Ob tem policija poziva tujce, ki so bili oškodovani na tak način, naj se jim javijo, saj to pomeni, da v Sloveniji najverjetneje nimajo ustrezno urejenega statusa in bi ga morali še urediti. Neurejen status pa pomeni nezakonito stanje, so dodali.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!