Streljanje v BTC: trije poškodovani, osumljenci še niso znani

Črna kronika 17. Sep 202114:12 > 19:36 4 komentarji

Policijska uprava (PU) Ljubljana je bila danes obveščena, da so v BTC City Ljubljana odjeknili streli. Po do sedaj zbranih podatkih so bile poškodovane tri osebe. Njihovo življenje po prvih podatkih ni ogroženo, so sporočili s PU Ljubljana. Ko so odjeknili streli, so se obiskovalci tržnice razbežali, nam je sporočila priča dogodka. Kriminalistična preiskava še poteka, osumljeni pa zaenkrat še niso znani.

Tiskovna predstavnica ljubljanske policije Aleksandra Golec je za N1 potrdila, da so dobili prijavo o streljanju v nakupovalnem središču BTC. Dogodek še preiskujejo.

Domnevno naj bi streli odjeknili v bližini Hale A. V varnostni službi nakupovalnega središča so nam potrdili, da so tudi sami slišali strele, ki naj bi prišli iz bližine tržnice. Na prizorišču je prisotnih več policijskih vozil ter štiri reševalna vozila. Priče dogodka poročajo o več strelih, okoli deset naj bi jih bilo.

Življenja udeležencev niso ogrožena

Tomaž Tomaževic, tiskovni predstavnik PU Ljubljana, je pojasnil, da so bile poškodovane tri osebe. “Po do sedaj zbranih obvestilih sta bili dve osebi poškodovani s strelnim orožjem, ena pa zaradi udarca s predmetom,” je pojasnil Tomaževic in dodal, da so bile osebe odpeljane v Univerzitetni klinični center Ljubljana. Njihovo življenje po prvih podatkih ni ogroženo. “Intervencija in aktivnosti policistov ter zbiranje obvestil na kraju še poteka,” je še sporočil Tomaževic.

Bralec, ki se je nahajal v neposredni bližini streljanja, nam je sporočil, da je bil eden izmed ustreljenih ustreljen v dimlje. Poškodovanec je sedel pri pokriti tržnici, ko je poskušal vstati, mu slednje ni uspelo, gasilec, ki se je nahajal v bližini, pa mu je pomagal, da se je ulegel na tla. Ko so odjeknili streli, so se obiskovalci tržnice razbežali, nam je še sporočil bralec.

Kriminalistična preiskava še vedno poteka, prav tako osumljenci še vedno niso znani in zaenkrat še nihče ni bil prijet, nam je še pojasnil Tomaževic.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje