Rop na Viču ni šel po načrtu: tatico so do prihoda policistov pridržali občani

Črna kronika 31. Okt 202309:36 4 komentarji
Policija
Fotografija je simbolična. (Foto: Srdjan Živulović/BOBO)

V ponedeljek se je 57-letnici izjalovil načrt, da bo oropala hišo na ljubljanskem Viču. V računici namreč ni upoštevala, da jo bosta zalotili oškodovanki in jo pridržali do prihoda mož v modrem.

Na ljubljanskem Viču so občani v ponedeljek okoli 12.30 pridržali tatico. Ta je namreč vlomila v eno izmed hiš in iz nje odtujila nekaj sto evrov gotovine, so zapisali na Policijski upravi Ljubljana.

Pri tem sta jo zalotili oškodovanki, ki jima je osumljenka sprva želela pobegniti. Pri tem je tudi lažje poškodovala eno izmed oškodovank, ki jo je poskušala zadržati na kraju dogodka. A je oškodovankama naposled le uspelo: storilko sta ob pomoči drugih občanov zadržali do prihoda policije.

Policisti so pri 57-letni osumljenki našli odtujeno gotovino in vlomilsko orodje, predmete so ji tudi zasegli. Policisti so osumljenki odvzeli prostost, zdaj pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah glede vloma in roparske tatvine bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje