Šli so na trgatev, medtem pa so jim vlomili v avte

Črna kronika 12. Sep 202315:57 0 komentarjev
vlom v avto
Policijska uprava Nova Gorica

Novogoriški policisti so obravnavali več vlomov v avte med trgatvijo. Tat je odnesel denarnico, gotovino, osebne dokumente in telefon.

Med trgatvijo na območju Branika v Mestni občini Nova Gorica je neznani storilec vlomil v več avtomobilov. Policiste so na pomoč poklicali včeraj popoldne, možje v modrem pa so ugotovili, da je neznani storilec vlomil in kradel iz treh vozil.

Avto znamke znamke Renault Clio je bil parkiran ob glavni cesti, tik ob tabli za naselje Branik. Storilec je razbil steklo na sprednjih desnih vratih avta in iz njega ukradel denarnico in mobilni telefon znamke Huawei P30. Druga dva avta sta bila odklenjena in parkirana v vinogradu. Tat je iz njih ukradel gotovino in osebne dokumente oškodovancev.

O vlomih je policija obvestila preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Okoliščine kaznivih dejanj še preiskujejo, so zapisali na Policijski upravi Nova Gorica.

vlom v avto vlom v avto
Policijska uprava Nova Gorica
vlom v avto vlom v avto
Policijska uprava Nova Gorica

V avtih ne puščajte vrednejših predmetov

Ob tem so policisti opozorili občane na upoštevanje osnovnih zaščitnih ukrepov. Občanom svetujejo, da v vozilih ne puščajo vrednejših predmetov na vidnih mestih, kot so sedeži in polica. Prav tako vrednejši predmeti, npr. denar, bančne kartice, zlatnina, ne sodijo v predale vozil.

“Ko zapuščate vozilo, je treba zakleniti vozilo, prtljažnik in pokrov posode za gorivo in vključiti alarmno napravo. Če opazite sledi vloma ali tatvin v motorno vozilo to takoj prijavite najbližji policijski postaji oz. pokličite na intervencijsko številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200. Do prihoda policistov ničesar ne prijemajte ali premikajte zaradi morebitnega poškodovanja ali uničenja sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja,” so zapisali na PU Nova Gorica.

Vaša varnost je najpomembnejša. Zato nikoli ne poskušajte vlomilca prijeti sami, zlasti če je fizično močnejši ali celo oborožen. Policija svetuje, da pokličete takoj.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!