Slovenski kriminalisti po letih skrivanja prijeli eno od najbolj iskanih ubežnic

Črna kronika 20. Jun 202417:25 9 komentarjev
Marina Kramberger.
Marina Kramberger. Iz arhiva. (Foto: GPU)

Kriminalisti so na območju PU Murska Sobota prijeli dalj časa iskano osebo. Zaradi dolgoletnega iskanja jo je slovenska policija uvrstila tudi na seznam EU Most Wanted. Po neuradnih informacijah N1 gre za Marino Kramberger.

Slovenski kriminalisti so v sredo popoldne na območju Policijske uprave Murska Sobota prijeli dlje časa iskano osebo. V sporočilu za javnost so zapisali, da je bila oseba obsojena zaradi več kaznivih dejanj goljufije, zanjo pa je bila razpisana sodna tiralica.

Ker se je iskana oseba več let uspešno skrivala pred policisti, so jo uvrstili tudi na evropski seznam iskanih ubežnikov EU Most Wanted. Policisti so osebo po prijetju odpeljali v zapor na prestajanje zaporne kazni.

Po neuradnih informacijah N1 so kriminalisti prijeli ubežnico Marino Kramberger, ki je bila zaradi več kaznivih dejanj goljufije obsojena na leto in tri mesece zapora. Ob tem je omenjena osumljena več drugih kaznivih dejanj goljufije, za kar je zagrožena zaporna kazen do treh let. Njene fotografije in podatke so s spletne strani iskanih oseb EU Most Wanted že umaknili

Kot smo poročali lanskega novembra, naj bi Kramberger ljudi prepričevala, da ji nakažejo velike vsote denarja, ponudijo nastanitev ali dajo v najem avtomobil, stroškov pa nato nikoli ni povrnila. Na begu je bila od 20. julija 2021, policija pa opozarja, da pogosto potuje in biva še z eno žensko.

Marina Kramberger
Fotografija iz arhiva. (Foto: Europol/Zajem zaslona)

BONUS VIDEO:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje