Starš kupoval pirotehniko, sin pa jo je preprodajal vrstnikom

Črna kronika 17. Dec 202114:04 0 komentarjev
Pirotehnika
PP Maribor II

Na območju Dravskega Dvora je eden izmed staršev kupoval prepovedane pirotehnične izdelke in jih dajal mladoletnemu sinu. Ta je prepovedano pirotehniko uporabljal in prodajal vrstnikom.

Primeri so policisti prišli na sled po tem, ko so se v sredo seznanili z uporabo petard in druge pirotehnike, ki poka, na območju Dravskega Dvora, Miklavža in Dobrovc. Ugotovili so, da so pirotehniko imeli in uporabljali trije mladoletniki iz območja Dravskega Dvora. Skupno so jim policisti zasegli 550 pirotehničnih izdelkov II. in III. kategorije, katerih glavni učinek je pok. Posedovanje, prodaja in uporaba teh izdelkov je namreč v Sloveniji prepovedana, so poudarili na Policijski upravi Maribor.

Nato so policisti ugotovili, da je to pirotehniko prek spleta kupil eden izmed staršev enega od mladoletnikov, ki jih je uporabljal in tudi preprodajal svojim vrstnikom.

Proti mladoletnim kršiteljem bodo policisti zaradi posedovanja in uporabe pirotehničnih izdelkov na mariborsko okrajno sodišče podali obdolžilni predlog. Proti enemu izmed staršev, ki je kupoval te pirotehnične izdelke, pa bodo uvedli hitri postopek pri prekrškovnem organu in mu izdali odločbo o prekršku.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!