Štirje Hrvati osumljeni, da so prek Slovenije pretihotapili 20 avtomatskih pušk

Črna kronika 19. Avg 202215:30 > 15:31 0 komentarjev
Hrvaška policija
PROFIMEDIA

Hrvaška policija je vložila kazensko prijavo proti štirim hrvaškim državljanom zaradi suma tihotapljenja večjih količin droge in orožja v okviru kriminalnega združenja. Preiskovalci sumijo, da je skupina iz Hrvaške prek Slovenije do Italije pretihotapila več kot 30 kosov orožja.

Policija in preiskovalci iz hrvaškega urada za preprečevanje korupcije in organiziranega kriminala (Uskok) sumijo, da so si 41-letni in 29-letni Hrvat ob sodelovanju s 37-letnim in 32-letnim Hrvatom ter drugimi, za zdaj še neznanimi osebami, najkasneje od 21. maja in do 29. junija 2020 med seboj razdelili vloge nabavljanja, prevoza in prenosa večjih količin orožja in streliva čez državno mejo in prek ozemelj držav članic Evropske unije.

Skupina je delovala na območju Zagreba in Splita ter Slovenije in Italije, iz Hrvaške do Italije pa so prek Slovenije najmanj enkrat pretihotapili 31 kosov orožja, med njimi 20 avtomatskih pušk, v vrednosti 50.000 evrov.

Kriminalisti poleg tihotapljenja in preprodaje orožja preiskujejo tudi kaznivo dejanje tihotapljenja in preprodaje drog. 29-letnega in 37-letnega Hrvata ter druge, za zdaj še neznane osebe sumijo, da so najkasneje od 22. junija 2020 do 30. junija 2020 vzpostavili poti za tihotapljenje marihuane na območju Zagreba ter Španije, Francije in Švedske. Potem ko se je 37-letnik dogovoril za prevoz in pot, je 29-letnik organiziral njeno natovarjanje na tovornjake in nadaljnji prevoz pod krinko zakonitega prevoza. Francoski policisti so tovor prestregli na meji med Španijo in Francijo in zaplenili 171 kilogramov marihuane.

Hrvaški kriminalisti so med preiskavo domov osumljenih našli različne dele pištol in pušk, večje količine denarja, paket snovi, podobne hašišu, 28 paketov posušene rastline, podobne marihuani, ter mobilne telefone in prenosne računalnike.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!