Tovornjak na primorki potiskal avto, policija pojasnila, kaj se je zgodilo

Črna kronika 07. Dec 202306:58 0 komentarjev
nesreča primorska avtocesta
Foto: @ResevalniPas/TWITTER

V soboto zvečer se je na primorski avtocesti pri izvozu Brezovica v smeri Kopra zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnega in tovornega vozila. Voznik tovornjaka je zavil na desni pas in s sprednjim delom vozila trčil v zadnji del avtomobila. Tega je obrnilo za 90 stopinj, tovornjak pa ga je potiskal še nekaj metrov naprej, so pojasnili na ljubljanski policijski upravi. Posnetek nesreče, iz katerega je to razvidno, so na Zavodu Reševalni pas objavili na družbenem omrežju X.

Že včeraj smo poročali, da je Zavod Reševalni pas na družbenem omrežju X objavil posnetek sobotne nesreče, ki se je zgodila na primorski avtocesti in v kateri sta bila udeležena tovornjak in avtomobil. Nesreča se je zgodila v času zimskih razmer, saj je tisti čas v soboto snežilo.

Na ljubljanski policijski upravi so pojasnili, da so bili o nesreči obveščeni v soboto okoli 19.30. Zgodila se je, ker je voznik tovornjaka, ki je vozil po levem smernem vozišču, zavil na desni pas in s sprednjim delom vozila trčil v zadnji del avtomobila. Avtomobil je obrnilo za 90 stopinj, tovornjak pa ga je nato potiskal še nekaj metrov naprej. V nesreči ni bil nihče poškodovan, vozniku tovornjaka pa so policisti izdali plačilni nalog, so še sporočili z ljubljanske policijske uprave.

Ob tem policisti voznike še enkrat opozarjajo, da sta v zimskih razmerah nujni dodatna previdnost in večja pozornost. Ob tem mora biti vozilo tehnično brezhibno in ustrezno opremljeno. Bodimo pozorni na dež, meglo, sneg in poledico.

Nasveti policije za varno vožnjo:

Hitrost vozila zmanjšajte in prilagodite razmeram ter stanju vozišča.

Povečajte varnostno razdaljo med svojim vozilom in vozilom, ki vozi pred vami.

Zavirajte narahlo in po potrebi postopno, z večkratnim pritiskom na stopalko.

Smeri vožnje ne spreminjajte sunkovito, saj vsako tako ravnanje lahko povzroči zanašanje vozila. Podobno velja tudi za sunkovito speljevanje.

Zelo pomembna je izbira pravilnega prestavnega razmerja, ker lahko premajhna moč na pogonskih kolesih zmanjša učinkovitost vodenja vozila in onemogoči potrebne popravke smeri vožnje, prevelika pa povzroči zdrsavanje pogonskih koles in zanašanje vozila.

Vozite čim enakomerneje, brez premočnega pospeševanja ali zmanjševanja hitrosti.

Posebno bodite pozorni na izpostavljene dele ceste, kjer se pogosteje pojavlja poledica.

Upoštevate daljši čas potovanja, zato se od doma odpravite prej kot običajno.

Med vožnjo bodite zbrani, predvsem pa strpni do drugih udeležencev v prometu. V takih razmerah so še posebno pomembni vozniška kultura, etika in solidarnost.

Pred vožnjo dobro očistite vsa stekla in poskrbite, da se z vozila ne bodo raztresali sneg, led, voda ali druge snovi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!