Voznik tovornjaka s tremi promili alkohola v krvi močno vijugal po štajerki

Črna kronika 15. Apr 202413:46 0 komentarjev
Promet
Žiga Živulović jr./Bobo

Skorajda ni dneva v letu, da ne bi obravnavali voznikov pod vplivom alkohola, opozarjajo celjski policisti. Zgolj v tem vikendu so ustavili tri voznike, ki so vozili pijani in tako ogrožali promet. Na voznika tovornjaka, ki je močno vijugal po avtocesti, so jih opozorili občani. Ko so tovornjak ustavili, pa se je izkazalo, da je imel voznik kar tri promile alkohola v krvi.

Policisti opažajo, da je alkohol še vedno preveč prisoten med vozniki. Skorajda ni dneva v letu, da ne bi obravnavali voznikov, ki vozijo pod vplivom alkohola, so zapisali na Policijski upravi Celje in dodali, da so tudi stopnje alkoholiziranosti zelo visoke.

V soboto popoldne so občani celjske policiste obvestili, da po avtocesti močno vijuga voznik tovornjaka. Policisti so kmalu po tem izven naselja Dramlje ustavili voznika. Izkazalo se je, da je imel državljan Bosne in Hercegovine v krvi več kot tri promile alkohola. Policisti so voznika pridržali in zoper njega podali obdolžilni predlog. Za prekršek je predvidena globa v višini 1.200 evrov in stranska sankcija 18 kazenskih točk.

Na območju Raven na Koroškem so med koncem tedna možje v modrem obravnavali dva voznika avtov, ki sta vozila močno pijana. Eden je napihal nekaj manj kot dva promila alkohola v krvi, drugi pa 1,5 promila. Policisti so zoper njiju podali obdolžilna predloga. Tudi tema voznikoma grozi 1.200 evrov globe in 18 kazenskih točk.

Test alkoholiziranosti
Foto: Bor Slana/Bobo

Ravenski policisti pa so minuli vikend obravnavali prometno nesrečo kolesarja, ki je zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča trčil v robnik in padel. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel dobra dva promila alkohola v krvi. Kolesarju so policisti izdali plačilni nalog.

“Cesta ne dovoljuje napak”

Policisti so med vikendom izvajali poostren nadzor, pozorni so bili predvsem na varnostno razdaljo in hitrost vožnje. Zaznali so 48 kršitev zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji, štiri prekoračitve hitrosti, eno nepravilno prehitevanje in 10 ostalih kršitev.

Ob tem policisti opozarjajo, da je prekratka varnostna razdalja, največkrat povezana še s preveliko hitrostjo, med najpogostejšimi vzroki prometnih nesreč na avtocestah. “Nekateri vozniki hitrosti in načina vožnje žal še vedno ne prilagodijo omejitvam hitrosti in svojim sposobnostim za vožnjo, prav tako ne upoštevajo varnostne razdalje. Pozabljajo, da promet in cesta ne dovoljujeta napak. Ne zavedajo se, da je dovolj le trenutek nepazljivosti, ki jim lahko popolnoma spremeni življenje, in da je lahko usodna že najmanjša prekoračitev hitrosti,” so zapisali na Policijski upravi Celje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!