Tožilstvo vložilo obtožnico za domnevni poskus umora v Postojni

Črna kronika 18. Jan 202211:04 0 komentarjev
umor
Profimedia (simbolična fotografija)

Koprsko tožilstvo je na Okrožno sodišče v Kopru vložilo obtožnico zoper 24-letnega Hristijana Bozova iz Postojne, ki ga bremeni poskusa umora 22-letne Postojnčanke.

Za zdaj še ni znano, ali bo osumljeni Hristijan Bozov vložil ugovor na obtožnico tožilstva, ki mu očita poskus umora. Osumljenčeva odvetnica Sanja Sega iz odvetniške družbe Čeferin pravi,  da se bodo o morebitni pritožbi odločili v teh dneh. Če se ne bodo pritožili, se bo sojenje začelo kmalu, sta poročala časopisa Primorske novice in Večer. Bozov je trenutno v priporu.

Žrtev in domnevni storilec sta bila sodelavca

Dogodek se je zgodil 11. oktobra 2021 zjutraj v Postojni, ko se je 22-letnica vrnila z dela in se na željo Bozova z njim dobila ob gozdarski šoli. Pogovor naj bi se kmalu spremenil v prepir, v katerem naj bi Bozov izvlekel nož in 22-letnico večkrat zabodel. Prenehal in pobegnil naj bi šele, ko so se pojavili očividci.

22-letnico so po dogodku odpeljali v ljubljanski klinični center, kjer se je kar nekaj časa borila za življenje, a na koncu preživela, okrevala in se vrnila domov.

Če bo tožilstvo napadalcu dokazalo poskus umora, torej da je šlo za načrtovano in naklepno dejanje, mu grozi najmanj 15-let zapora.

Po pisanju medijev sta bila Bozov in 22-letnica sodelavca. Ker naj bi jo dlje časa zalezoval in se ji vsiljeval, naj bi zamenjala službo