Učenec naj bi s kladivom napadel sovrstnika

osnovna šola šmarje pri kopru
GOOGLE MAPS/Erlander

Učenec na osnovni šoli Šmarje pri Kopru naj bi v četrtek s kladivom napadel drugega učenca. Ta je v incidentu utrpel lažje poškodbe in je v domači oskrbi. Kot je v pojasnilu staršem sporočil ravnatelj šole Simon Dražič, so bili o dogodku nemudoma obveščeni reševalci, policija, starši vpletenih otrok in Center za socialno delo. Otrok, ki je poškodbo povzročil, je bil umaknjen iz šole in domačega okolja.

Starši učencev, ki obiskujejo osnovno šolo Šmarje pri Kopru, so v četrtek prejeli sporočilo ravnatelja Simona Dražiča, v katerem je zapisal, da se je na šoli zgodil hujši incident, v katerem je bil poškodovan en otrok. Kot je navedel, so bili takoj po zaščiti žrtve o dogodku obveščeni reševalci, policija, starši vpletenih učencev in Center za socialno delo.

Po poročanju portala Regional Obala, ki se sklicuje na neuradne vire, naj bi učenec s kladivom sledil drugemu učencu na stranišče in ga tam napadel ter mu poškodoval glavo.

Ravnatelj je v svojem zapisu med drugim pojasnil, da so bili v reševanje situacije celo dopoldne vključeni strokovni sodelavci šole, policisti, socialna delavka Centra za socialno delo, reševalna služba in zdravniki. Vsi udeleženi so se odzvali hitro in temeljito pristopili k reševanju. Ob enem pa je Dražič pojasnil, da je poškodovani otrok že v domači oskrbi, otrok, ki je poškodbe povzročil, pa je bil umaknjen iz šole in tudi domačega okolja.

Kot je še navedel Dražič, so v sodelovanju s policistko izvedli razgovore z učenci od 6. do 9. razreda in jim pojasnili dogajanje, da bi jih pomirili. Ravnatelj je staršem v obvestilu še obljubil, da bodo na šoli pogovore z učenci nadaljevali tudi v prihodnjih dneh in jim nudili vso potrebno pomoč. “Otroke smo seveda pozvali, da se o vsem tem pogovorijo tudi z vami. Istočasno se z zunanjimi institucijami že dogovarjamo za psihološko podporo otrokom in za pomoč policije, prav tako v obliki razgovorov. O vsem vas bomo sproti obveščali,” je med drugim še zapisal.

Za dodatna pojasnila smo se obrnili tudi na Policijsko upravo Koper. “Potrjujemo, da je bila policija s strani vzgojno-izobraževalne institucije obveščena o dogodku z elementi nasilja, v katerem je bil en otrok lažje telesno poškodovan. Glede na to, da gre za vpletenost otrok, ter občutljive podatke, podrobnosti ne moremo razkrivati. Povemo lahko le to, da zadevo obravnavamo posebno skrbno, vključen pa je tudi pristojni Center za socialno delo,” so odgovorili za N1.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.