Umor 39-letnika: prvega osumljenca izpustili, saj naj bi imel alibi

Črna kronika 22. Feb 202214:03 > 14:17 0 komentarjev
Policija v Zagrebu
Slika je simbolična. (Foto: PROFIMEDIA)

V občini Juršinci so 18. februarja v večernih urah našli 39-letnega moškega, ki je umrl nasilne smrti. Na podlagi utemeljenega suma so prijeli 38-letnega slovenskega državljana, a so mu pridržanje že odpravili. Žrtev je sicer bila v predkazenskem postopku zaradi kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja, pri njem doma pa so izvedli tudi hišno preiskavo v povezavi s prepovedanimi drogami.

Policisti PU Maribor so bili v četrtek, 17. februarja, okrog 22. ure s strani občana obveščeni o najdbi mrtvega moškega na makadamski cesti v naselju Mostje v občini Juršinci. Ugotovili so, da je preminuli 39-letnik slovenski državljan, sodna obdukcija pa je potrdila, da je moški umrl nasilne smrti.

Po dveh dneh intenzivne kriminalistične in forenzične preiskave so prostost odvzeli 38-letnemu slovenskemu državljanu, saj so ugotovili, da obstaja utemeljen sum, da je udeleženec pri kaznivem dejanju umora. Osumljenemu je bilo pridržanje odpravljeno, takoj, ko so se pojavili razlogi za to, je pojasnil vodja Sektorja kriminalistične policije PU Maribor Beno Meglič. Po poročanju Večera naj bi ta osumljenec imel alibi za čas umora, zato so ga morali izpustiti. Udeležencev pri kaznivem dejanju je sicer več, njihova vloga pa bo razjasnjena med kriminalistično preiskavo, je dejal Meglič.

Vodja mariborskih kriminalistov je večkrat poudaril, da gre za izjemno obsežno, kompleksno in intenzivno kriminalistično preiskavo. “Ko bo zaključena, bomo lahko povedali, zakaj je kompleksna. Nismo pa v slepi ulici,” je Meglič odgovarjal na novinarska vprašanja. Nič ni želel povedati niti o motivu niti o načinu umora, kot razlog pa je navedel občutljivost preiskave. Pozval pa je vse, ki bi o kaznivem dejanju karkoli vedeli, da o tem obvestijo policijo.

Žrtev so sicer konec januarja policisti obravnavali zaradi kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja oziroma maščevanja uradni osebi (299. člen Kazenskega zakonika). Ob prometni kontroli je žrtev namreč grozila policistu. 2. februarja so pri njem izvedli hišno preiskavo v povezavi s prepovedanimi drogami. Do njegove smrti je bil v teku predkazenski postopek, ki bi se zaključil s podajo kazenske ovadbe, je še povedal Meglič.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!