Umor šefa kriminalistov: osumljenec je eden najbolj znanih zločincev

Črna kronika 25. Mar 202210:13 > 15:20 1 komentar
osumljenec umora
Fotografija osumljenca (N1)

Osumljenec umora vodje kriminalistične policije v Republiki Srbski je Adel Kabaš, ki je na Interpolovem rdečem seznamu najbolj iskanih zločincev.

Kot smo poročali, so pred dnevi v Republiki Srbski ubili vodjo kriminalistične policije Radenka Bašića. Ustrelili so ga na poti v službo, kriminalistična preiskava še vedno v intenzivno poteka. Trenutni glavni osumljenec je Adel Kabaš, za katerim je od januarja razpisana Interpolova tiralica. Poleg njega naj bi bil v Bašićev umor vpleten tudi Dalibor Railić, domačin s kriminalno preteklostjo – obsojen je bil za poskus umora.

Spomnimo, Bašić je bil ubit v ponedeljek okoli 6.50, ko je odšel iz stanovanja v soseski Pećani in bil namenjen na delo na PU Prijedor. Kot pišejo tamkajšnji mediji, ga je storilec čakal v bližini stavbe, nato se mu je približal od zadaj in ga iz neposredne bližine ustrelil v zatilje. Bašić je na kraju zločina umrl. Storilec je po umoru pobegnil neznano kam, so ga pa ujele varnostne kamere v bližini kraja zločina.

S pomočjo teh posnetkov je policija objavila fotografijo osumljenca. Portal Srpskainfo, ki se sklicuje na zanesljiv vir, piše, da je bil umor naročen. “Hladnokrvni streli v glavo potrjujejo, da gre za naročeni umor,” piše portal. Adel Kabaš je bil že večkrat obsojen zaradi hujših kaznivih dejanj in tudi v Bosni in Hercegovini velja za nevarno osebo. Mednarodna organizacija kriminalistične policije Interpol ga išče od januarja zaradi umora v Sarajevu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje