Umrl slikar Vinko Hlebš

Črna kronika 04. Jul 202209:28 > 09:50
Slikar Vinko Hlebš in soproga
Arhiv družine Hlebš

Slikar Vinko Hlebš je zaradi hudih poškodb umrl po prometni nesreči, ki se je zgodila 18. junija. Na kraju nesreče, ki jo je povzročil pijani voznik, je umrla tudi njegova žena.

Družina slikarja Vinka Hlebša – hčerke Marijana, Urška in Eva – so sporočile, da je njihov oče 2. julija umrl zaradi prometne nesreče, ki se je zgodila dva tedna pred tem. Pijani voznik je zapeljal na nasprotni pas ceste. “Njegova žena, naša zlata mama, je umrla na kraju nesreče. Zelo težko je sprejeti dejstvo, da ju več ni, ostaja pa samo tolažba, da sta skupaj nekje na lepšem,” so hčerke zakoncev Hlebš zapisale v objavi na Facebooku.

“Vedno bosta ostala v naših srcih, Vinko pa bo živel večno v svojih prečudovitih slikah, polnih optimizma in življenjske radosti. Nadaljevale bomo promocijo in objavo njegovih del. Hvala za vse izrečene besede tolažbe v teh težkih dneh,” so še zapisale.

Slikar Vinko Hlebš se je rodil leta 1943 v Tržiču. Izobraževal se je na likovnih tečajih pri akademskem slikarju Milanu Batisti, Stanetu Kregarju in prof. Milanu Butini. Za svoje delo je leta 1986 prejel Prešernovo nagrado Gorenjske, leta 1991 je dobil plaketo mesta Tržič za likovno dejavnost. Bil je član Dunajskega društva prijateljev umetnosti in Zveze društev slovenskih likovnih umetnikov.

Razstavljal je na samostojnih in skupinskih razstavah, kot pedagog pa je poučeval na različnih tečajih slikanja in risanja.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.