V Bohinjskem jezeru se je potopila jadrnica, ena oseba umrla

Črna kronika 27. Avg 202317:55 > 18:41 0 komentarjev
bohinj nesreča
Instagram, prsbled

V Bohinjskem jezeru se je prevrnila in potopila jadrnica. Kljub pomoči ljudi, ki so bili v bližini, je ena oseba umrla.

V Bohinjskem jezeru se je prevrnila jadrnica, ena oseba je umrla. Policija je sporočila, da je umrl 50-letni slovenski državljan.

Ob 12.54 se je v Stari Fužini v Bohinjskem jezeru prevrnila in potopila jadrnica, pri čemer se je ena oseba začela utapljati.

Še pred prihodom intervencijskih služb jo je do obale prepeljala posadka druge jadrnice. Gasilci PGD Bohinjska Bistrica, Enota CZ za reševanje na vodi Bohinj, PGD Bled, PRS Bled in GRS Bohinj so do prihoda reševalcev nujne medicinske pomoči in dežurne ekipe Gorske reševalne službe Brnik osebo oživljali, a žal neuspešno. Potopljeno plovilo so dvignili na površje.

View this post on Instagram

A post shared by PRS Bled (@prsbled)

Policija je sporočila, da je bilo na območju jezera precej vetrovno, jezero pa valovito. Na jadrnici je bil moški, 50-letni slovenski državljan, ki je ob prevrnitvi padel v vodo in se začel utapljati. Do kopnega sta mu pomagala dva jadralca in upravljavka supa, ki je nudila pomoč pri transportiranju osebe. Na obali so moškega oživljali, vendar neuspešno. Oseba pri jadranju ni uporabljala rešilnega jopiča. Tuja krivda je izključena.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!