V Celju priprli 23-letnika: kradel žganje, parfume, salame in električne skiroje

Črna kronika 05. Jan 202410:59 1 komentar
Tatvina v trgovini
Foto: PU Celje

V Celju so prijeli 23-letnika, ki je zagrešil vsaj 30 kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete. Moški je sicer odvisnik od prepovedanih drog, denar za nakup mamil pa je pridobival izključno s kaznivimi dejanji.

V Celju so v zadnjih treh mesecih obravnavali povečano število tatvin, velikih tatvin, ropov in drugih premoženjskih kaznivih dejanj.

Policisti so ugotovili, da je sredi septembra lani iz pripora prišel 23-letni Celjan, odvisnik od prepovedanih drog, ki je denar za nakup pridobival izključno s kaznivimi dejanji.

Kmalu po tem, ko so ga izpustili na prostost, je začel s tatvinami, nadaljeval z vlomi ter dejanja stopnjeval do roparskih tatvin in groženj. Pri dejanjih je običajno uporabljal silo ter v nekaterih primerih žrtve lažje poškodoval. 23-letnik je tokrat osumljen štiriindvajsetih tatvin, treh velikih tatvin, dveh roparskih tatvin ter grožnje.

Tatvina skiroja Tatvina skiroja
Foto: PU Celje
Tatvina skiroja Tatvina skiroja
Foto: PU Celje

Osumljeni je v trgovinah najpogosteje kradel žganje, parfume, suhomesnate izdelke in električno orodje. Izpred trgovin, hiš in stanovanjskih blokov pa je kradel električne skiroje. Materialna škoda, ki jo je povzročil lastnikom, znaša dobrih 8.000 evrov.

Celjski policisti so 23-letnika s kazensko ovadbo privedli k preiskovalni sodnici, ki mu je odredila pripor.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje