V helikopterski nesreči umrl tehnični direktor Pro Plusa in njegova družina

helikopet, Alidaunia
Simbolična fotografija (Vir: PROFIMEDIA)

V helikopterski nesreči na jugu Italije je umrl tehnični direktor Pro Plusa Boštjan Rigler in njegova družina. Smrt štirih slovenskih državljanov so potrdili tudi na ministrstvu za zunanje zadeve.

V družbi Pro Plus so potrdili, da so v helikopterski nesreči v Italiji umrli tehnični direktor Pro Plusa Boštjan Rigler, njegova žena in mladoletna otroka. “Njegov prispevek k delovanju podjetja je bil ogromen, funkcije, ki jih je opravljal pa ključnega pomena za delovanje naše medijske hiše,” so zapisali v podjetju.

Nesreča se je v južnoitalijanski pokrajini Apuliji zgodila dopoldne, ko je strmoglavil helikopter podjetja Alidaunia, ki izvaja komercialne helikopterske prevoze med Tremitskim otočjem in mestom Foggia. Helikopter je z otočja vzletel zjutraj, na krovu pa je bilo sedem ljudi. Poleg dveh članov posadke ter zdravnika, ki so vsi bili italijanski državljani, so v nesreči umrli še štirje slovenski državljani.

Smrt štirih Slovencev je potrdilo tudi slovensko zunanje ministrstvo, ki je svojcem ob tem izreklo iskreno sožalje. Kot so zvečer sporočili, bo ustrezno pomoč nudilo slovensko veleposlaništvo v Rimu.

Da so bili na seznamu potnikov helikopterja štirje Slovenci, je sicer že popoldne za N1 potrdila tudi zunanja ministrica Tanja Fajon.

Apulija je podobno kot druge dežele na italijanskem jugu zelo priljubljena turistična destinacija, številni obiskovalci pa obiščejo tudi Tremitsko otočje. Sestavlja ga pet otokov, največji izmed njih se imenuje San Domino. S celine je do njih možno priti s trajekti, nič neobičajnega pa niso niti helikopterski prevozi. Družba Alidaunia med mestom Foggia in otočjem na dan opravi štiri prevoze.

Rigler je z družino po poročanju italijanske tiskovne agencije Ansa na otok prispel že v petek in bi se moral še isti večer vrniti v Foggio, a so zaradi neugodnih vremenskih razmer polet preložili na danes. Po poročanju italijanskih medijev se je v času nesreče nad Apulijo zadrževalo nevihtno vreme.

Kot piše portal 24ur.com, ki je del družbe Pro Plus, se je Boštjan Rigler že v času študija izpopolnjeval na RTV Slovenija in Kanalu A, sodeloval pa je tudi pri postavitvi prve komercialne TV postaje v Jugoslaviji. Kot razvojni inženir je na Kanalu A deloval od leta 1993 do 1994, na PRO PLUS pa je v letih od 1995 do 2008 začel s funkcijo vodje poslovnih informacijskih sistemov ter kot vodja trafica. Nato je postal tehnični direktor, kar je ostal do danes, so zapisali.

boštjan rigler
Finance

Helikopter so intervencijske službe iskale vse od jutra, ko je ta okoli 10.30 izginil z radarjev. Razbitine so reševalci našli okoli 14. ure na težko dostopnem terenu v bližini kraja Apricena. V obsežni iskalni akciji, ki jo je oviralo slabo vreme, so sodelovali gasilci, karabinjerji in vojska, uporabili so tudi tri helikopterje. Preiskavo je že začela tudi italijanska agencija za varnost zračnega prometa.

Da so na krovu strmoglavljenega helikopterja bili tudi Slovenci, so prvi poročali italijanski mediji. Več jih je sprva navajalo, da je v nesreči umrlo pet slovenskih turistov med katerimi je en otrok. Te informacije so se kasneje izkazale za napačne.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.