V igri šestletnika z ognjem se je vnel nadstrešek balkona

Črna kronika 08. Jun 202110:15 > 26. Jul 2021 16:26 0 komentarjev
policija
Žiga Živulovič jr./BOBO

V igri šestletnika z ognjem se je vnel nadstrešek sosednjega balkona v mariborskem bloku. To sta pravočasno opazila stanovalca, ki sta ogenj pogasila. 74-letna stanovalka je morala zaradi vdihovanja dima poiskati zdravniško pomoč.

Igra mariborskega šestletnika z ognjem bi se lahko končala precej bolj tragično. Na balkonu stanovanjskega bloka je namreč v ponedeljek popoldne z vžigalnikom prižigal papirnate brisače. Ko so te močneje zagorele, jih je otrok iz strahu pograbil in jih vrgel čez balkon, so zapisali na Policijski upravi Maribor.

Padle so na PVC plošče pokritega nadstreška v prvem nadstropju, ki so zagorele. Na srečo je to opazila najemnica stanovanja, ki je začela gasiti z vodo. Na pomoč ji je priskočil sosed, ki je požar pogasil z gasilnim aparatom. V požaru je nastalo za približno 300 evrov materialne škode.

Dim, ki je nastajal ob gorenju, je vdihnila tudi 74-letna stanovalka bloka. Zaradi tega so jo z reševalnim vozilom prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor.

Policist bodo zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti podali poročilo pristojnemu tožilstvu. Osumljen je namreč otrok, glede odgovornosti otrokovega skrbnika pa policisti še zbirajo obvestila.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!