V Kranju ponoči ustavili dva močno pijana voznika

Črna kronika 07. Maj 202208:36 0 komentarjev
Test alkoholiziranosti
Foto: Bor Slana/Bobo

Ponoči so gorenjski prometni policisti obravnavali dva močno pijana voznika. "Oba pijana voznika so domov odpeljali svojci, kar je stvar, ki bi si jo oba lahko uredila že pred nevarno vožnjo," so ob tem zapisali policisti.

Policisti so se v Kranju odzvali na prijavo hudo nezanesljive vožnje in iz prometa izločili voznika z 1,00 mg/l alkohola (več kot dva promila). Zanj je bilo prijavljeno, da vijuga levo in desno, po nasprotni strani ceste, se ustavlja in speljuje, kar so vse klasični “simptomi” pijane vožnje, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

V drugem primeru pa so policisti prav tako na območju Kranja obravnavali voznika, ki je pod vplivom alkohola (0,82 mg/l) povzročil prometno nesrečo s samoudeležbo. “Trčil je v betonsko ograjo. Lažje se je poškodoval potnik v vozilu. Ker je v nesreči nastala posledica v obliki telesnih poškodb, policisti nesrečo obravnavajo kot kaznivo dejanje nevarne vožnje in vodijo postopek,” so v poročilu zapisali gorenjski policisti.

“Oba pijana voznika so domov odpeljali svojci, kar je stvar, ki bi si jo oba lahko uredila že pred nevarno vožnjo. Neodobravanja domačih zaradi pijanega stanja bi bila sicer verjetno deležna v vsakem primeru, vendar kot potnika vsaj ne bi ogrožala drugih, obenem pa bi si prihranila še kazen,” so še zapisali na policiji.

Ob tem policija poziva k varni udeležbi v prometu in vožnji z ničelno stopnjo alkohola. Ceste so danes mokre in spolzke, vidljivost slabša, manevri pa bistveno težji, kot v suhem vremenu. Vozite na večji varnostni razdalji in prilagodite hitrost vožnje, svetujejo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!