V Mariboru 27-letnica umrla nasilne smrti, osumljenca je policija že pridržala

Črna kronika 27. Maj 202317:34 > 21:15
Policijska avtomobila
Fotografija je simbolična (Foto: Srdjan Živulović/BOBO)

Mariborski policisti obravnavajo nasilno smrt 27-letne državljanke Srbije. 20-letnemu osumljencu so že odvzeli prostost. Sprva so sporočili, da gre za državljana Kosova, nato pa so informacijo popravili s podatkom, da je osumljenec državljan Slovenije. "Po doslej zbranih informacijah sta oba bivala na območju Maribora in sta bila domnevno krajši čas v partnerskem odnosu," so zapisali na Policijski upravi Maribor. 

Okoli 14. ure so bili mariborski policisti obveščeni, da so reševalci odhiteli v stanovanje v Mariboru, kjer je bila poškodovana ženska. “Kmalu po tem smo na klicni center prejeli klic moškega, da naj bi reševalci na kraju ugotovili, da je ženska umrla nasilne smrti,” so zapisali na Policijski upravi Maribor.

Ugotovili so, da je preminula 27-letna državljanka Srbije. Na kraju so policisti odvzeli prostost 20-letnemu moškemu. Sprva so sporočili, da gre za državljana Kosova, nato pa so informacijo popravili s podatkom, da je osumljenec državljan Slovenije. “Po doslej zbranih informacijah sta oba bivala na območju Maribora in sta bila domnevno krajši čas v partnerskem odnosu.”

Tako osumljenega kot preminulo je policija v preteklosti že obravnavala.

O dogodku sta bila obveščena dežurni preiskovalni sodnik, ki je prevzel ogled kraja kaznivega dejanja, in dežurna državna tožilka. Mariborski policisti so še sporočili, da trenutno še potekajo intenzivne aktivnosti za razjasnitev okoliščin kaznivega dejanja, poteka ogled kraja dejanja in druge preiskovalne aktivnosti, zato bodo dodatne informacije posredovali v prihodnjih dneh.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.