V Mariboru 39-letnik bežal pred nasilneži in padel z balkona. So ga porinili?

Črna kronika 29. Apr 202208:20 > 08:32 0 komentarjev
Policijski avto
Foto: N1

V Mariboru je pred dnevi moški med begom pred nasilneži padel iz tretjega nadstropja. Policija preiskuje, ali so 39-letnika potisnili ali je padel sam.

V nedeljo je v Mariboru občanka ob stanovanjskem bloku opazila poškodovanega moškega. Odpeljali so ga v UKC Maribor in ugotovili, da je hudo telesno poškodovan. Kot je prvi poročal Večer, je 39-letni poškodovanec padel z balkona tretjega nadstropja stanovanjske zgradbe. Policiji je dejal, da sta ga čez balkon potisnila dva moška.

Policija je v kriminalistični preiskavi ugotovila, da so bili v incident vpleteni 29-letnik iz okolice Ptuja ter 32, 37 in 45 let stari moški z območja Maribora. 29-letniku so že v nedeljo odvzeli prostost zaradi utemeljenih razlogov za sum storitve kaznivega dejanja nasilništva, dežurna preiskovalna sodnica pa mu je odredila pripor. Naslednji dan je bila prostost odvzeta tudi preostalim osumljencem, ki so bili izpuščeni na prostost po izvedenih procesnih opravilih. Pri tem so našli in zasegli tudi predmet, ki ga je eden od osumljencev uporabil pri izvajanju kaznivega dejanja, so nam še povedali na PU Maribor.

Poškodovani 39-letnik je zunaj smrtne nevarnosti. Za kaznivo dejanje nasilništva se po kazenskem zakoniku storilca kaznuje z zaporom do treh let.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!