V Murski Soboti med pretepom umrl moški

Črna kronika 05. Feb 202320:58 > 06. Feb 2023 13:56
Murska Sobota
Vestnik.si

V centru Murske Sobote je nedeljo popoldne v pretepu umrl moški. Sporekla sta se slovenski in tuj državljan, v prepiru pa sta uporabila oster predmet. Poteka intenzivna kriminalistična preiskava.

Murskosoboški policisti so bili v nedeljo ob 18.30 obveščeni, da je bila na območju centra Murske Sobote med pretepom poškodovana ena oseba. Moški je bil huje poškodovan že v stanovanju v bloku in je zaradi poškodb kmalu zatem umrl na kraju dogodka.

Sporekla sta se slovenski in tuj državljan. Moški, ki je izgubil življenje, je doma iz območja upravne enote Murska Sobota. Osumljenec pa je državljan Bosne in Hercegovine, ki začasno biva v Sloveniji, je v izjavi za medije povedala tiskovna predstavnica Policijske uprave Murska Sobota Suzana Rauš.

V prepiru je bil uporabljen oster predmet, neuradno nož. V prepiru je bila poškodovana tudi druga oseba, moški je s kraja dogodka pobegnil peš.

Policisti in kriminalisti so kraj dogodka takoj zavarovali in začeli iskati storilca. Našli so ga malo pred 19. uro v Murski Soboti. Zaradi poškodb so ga odpeljali na zdravljenje v bolnišnico. Njegovo zdravstveno stanje je resno.

Moška sta stara 26 in 48 let.

Pomurski medij Vestnik navaja očividce, da je sprva šlo za verbalno nasilje, ki je preraslo v fizičen obračun. Prepir naj bi se začel na Slomškovi ulici, nasproti glavne avtobusne postaje, nato pa so pobeglega moškega izsledili pred stanovanjskim blokom na Vrtni ulici.

Murska Sobota Murska Sobota
Vestnik.si
Murska Sobota Murska Sobota
Vestnik.si

Motiv za dejanje policistom še ni znan. Po do sedaj opravljenem preverjanju, policija osumljenega še ni obravnavala zaradi prekrškov ali kaznivih dejanj z znaki nasilja.

Policisti so opravili ogled kraja kaznivega dejanja, prisotni sta bili tudi preiskovalna sodnica in državna tožilka. Ker intenzivna kriminalistična preiskava še poteka, policija za zdaj več informacij ni posredovala. Tako bo več znanega v naslednjih dneh.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.