V nedeljo na ljubljanskih cestah odkrili 27 nezakonitih prebežnikov

Črna kronika 08. Jan 202410:52 1 komentar
Ljubljanska obvoznica
Fotografija je simbolična (Foto: Žiga Živulović jr./BOBO)

Policisti so v nedeljo na območju Ljubljane ustavili državljana Sirije in Uzbekistana, ki sta v tovornem in osebnem vozilu prevažala skupno 27 nezakonitih prebežnikov.

Državljana Sirije in Uzbekistana sta v nedeljo na območju Ljubljane v tovornem in osebnem vozilu prevažala nezakonite prebežnike.

Policisti so državljana Sirije na južni ljubljanski obvoznici poskusili ustaviti nekaj po 22. uri, a je nadaljeval vožnjo po primorski avtocesti in med begom trčil v ograjo in nato še v vozilo policije. V postopku so policisti ugotovili, da je državljan Sirije v tovornem vozilu prevažal 23 državljanov Sirije in Turčije, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Državljana Uzbekistana so policisti v osebnem vozilu litovskih registrskih označb ustavili okoli 18. ure in ugotovili, da prevaža štiri državljane Turčije in Sirije.

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države je bila obema odvzeta prostost, policisti pa ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Postopki s 27 prebežniki, ki sta jih prevažala, pa še potekajo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje