V Novi Gorici mlajši ženski pobirali prispevke, policija ju še išče

Črna kronika 30. Okt 202315:05 0 komentarjev
policija
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

V središču Nove Gorice sta mlajši ženski, domnevno romunski državljanki, nedovoljeno zbirali podpise in prostovoljne prispevke.

Okoli poldneva so bili novogoriški policisti obveščeni, da dve mlajši ženski v središču Nove Gorice zbirata podpise in prostovoljne prispevke. Po do zdaj zbranih podatkih je šlo najverjetneje za državljanki Romunije, ki pa ju policisti še niso izsledili.

Po poročanju Policijske uprave Nova Gorica so se v preteklem obdobju na različnih območjih Severne Primorske, pa tudi drugod po državi, pojavljali posamezniki in skupine (predvsem tujcev), ki so nedovoljeno zbirali prostovoljne prispevke v gotovini. Najpogosteje so prispevke zbirali s pretvezo zbiranja za gluhe osebe.

Policisti PU Nova Gorica zato ponovno opozarjajo vse občane, da so v takšnih primerih izredno previdni in zavrnejo plačilo humanitarnega prispevka. Prav tako opozarjajo, da se zbiranje prostovoljnih prispevkov brez ustreznega dovoljenja šteje za prekršek. Občanom svetujejo, naj bodo v primerih pobiranja prostovoljnih prispevkov pozorni na to, ali imajo osebe, ki pobirajo prispevke, ustrezno dovoljenje, ki ga izdajo pristojne upravne enote.

“Če upravičenost pobiranja prispevkov ni izkazana, naj ljudje prispevkov ne dajejo. Prav tako občanom svetujemo, naj neznanih oseb ne spuščajo v stanovanja, saj so v podobnih primerih pogoste tudi priložnostne tatvine. Če upravičenost pobiranja prispevkov ni upravičena ali izkazana, naj konkretno zadevo preverijo pri organizaciji, za predstavnike katere se osebe izkazujejo, oziroma obvestijo policiste najbližje policijske postaje ali policijo na znano interventno številko 113,” svetujejo na PU Nova Gorica.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!