V okolici Maribora naj bi voznik v svoje vozilo vabil otroka

Avtomobilska vrata
PROFIMEDIA

Mariborski policisti so v ponedeljek prejeli prijavo staršev o vozniku osebnega vozila, ki naj bi v Framu v svoje vozilo vabil otroka. Policisti dogodek preiskujejo, ravnateljica tamkajšnje osnovne šole pa je starše opozorila, naj se s svojimi otroki pogovorijo o varnosti med potjo iz šole.

Na Policijski upravi Maribor so v ponedeljek popoldan prejeli prijavo staršev o vozniku osebnega avtomobila, ki naj bi v Framu v svoje vozilo vabil otroka.

“Otrok je s kraja zbežal, neznanec pa se je odpeljal,” so sporočili s policijske uprave in dodali, da so po prijavi začeli zbirati obvestila in preverjati okoliščine dogodka.

V medijih so se kmalu pojavila ugibanja, da se je to zgodilo v bližini Osnovne šole Fram, zato smo s predstavniki šole stopili v stik. Ravnateljica Osnovne šole Fram Vesna Lešnik je za N1 pojasnila, da primer ni povezan s šolo, ampak naj bi se eni od učenk zgodil na poti domov v okolici Maribora.

Kljub temu je starše o dogodku interno obvestila. “Starše otrok sem želela le dobronamerno opozoriti, da se pogovorijo s svojimi otroki o varnosti na poti domov,” je za N1 povedala Lešnik.

Policija staršem svetuje, naj se z otroki pogovorijo

Policisti ob tem staršem svetujejo, naj se z otroki pogovorijo o tovrstnih okoliščinah in jih znova opozorijo, naj ne vstopajo v tuja vozila, ne prejemajo daril neznanih oseb in jim ne sledijo ne glede na obljube, da bodo prejeli darilo.

“Otrokom je treba pojasniti, naj si v takšnih primerih zapomnijo čim več podrobnosti (opis osebe, vozila in podobno), zatem pa takoj pristopijo do najbližje odrasle osebe in ji takoj povedo, kaj se je zgodilo. Odgovornost odraslih pa je, da otroku prisluhnejo, ga zaščitijo in nemudoma o tem obvestijo policijo na 113,” so sporočili s PU Maribor.