V predmestju Milana zagorelo v večstanovanjski stavbi

Črna kronika 30. Avg 202108:08 > 11:03 0 komentarjev
Zagorelo v nebotičniku v Milanu
Vigili del Fuoco/TWITTER

V predmestju Milana je v nedeljo zvečer zagorelo v večstanovanjski stavbi. Za zdaj poročil o poškodovanih ni, je pa zunanjost stavbe v celoti uničena.

V predmestju Milana je v nedeljo nekaj minut pred 18. uro zagorelo v večstanovanjski zgradbi. Po poročanju medijev naj bi požar izbruhnil v 15. nadstropju.

Posnetki gorečega nebotičnika so se hitro razširili po družbenih omrežjih, na bližnjih ulicah so se zbrali ljudje, ki so spremljali dogajanje. Po poročanju medijev so iz nebotičnika evakuirali 70 ljudi. Gasilci so se več ur borili s požarom, ki je pod nadzorom.

Goreče plošče so s fasade padale na okoliške stavbe in cesto. “V 35 letih še nisem videl kaj takega,” je za italijanske medije povedal taksist, ki je obtičal v bližnjem zastoju. “Dejali so nam, da so plošče, ki prekrivajo stavbo, ognjevarne, a so se stopile kot maslo,” je ob tem dejal eden od stanovalcev.

Župan Milana Beppe Sala je pojasnil, da k sreči še ni poročil o žrtvah ali poškodovanih, je pa v celoti uničena zunanjost stavbe. Približno dvajset ljudi je zaradi dima poiskalo zdravniško pomoč.

Po poročanju italijanskih medijev gre za stolpnico z luksuznimi stanovanji, v njej pa naj bi bival tudi italijanski pevec Alessandro Mahmoud, ki je Italijo zastopal na Evroviziji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!