Pijan 30-letnik prevozil rdečo luč in zbil 70-letno kolesarko

Črna kronika 21. Jun 202210:56 > 16:27

Na Šmartinski cesti v Ljubljani se je dopoldne zgodila huda prometna nesreča. Po doslej znanih informacijah naj bi 30-letni voznik osebnega avtomobila, ki je bil pod vplivom alkohola, v križišče zapeljal pri rdeči luči in trčil v 70-letno kolesarko. Slednja je na kraju podlegla poškodbam. Na ljubljanskih cestah je letos umrlo že 11 ljudi, lani v istem času pa sedem.

Na Šmartinski cesti v Ljubljani se je okoli 9.20 zgodila huda prometna nesreča. Po doslej znanih podatkih je voznik osebnega vozila trčil v kolesarko, ki je na kraju nesreče zaradi hudih poškodb umrla.

Okoliščine nesreče je pojasnil Borut Božič, policijski inšpektor iz sektorja uniformirane policije PU Ljubljana. Po dosedanjih ugotovitvah policije je 30-letni voznik pripeljal po Šmartinski cesti iz smeri centra proti obvoznici in pri rdeči luči na semaforju zapeljal v križišče, kjer je trčil v 70-letno kolesarko, ki je cesto prečkala po prehodu za pešce. Kolesarka je zaradi hudih poškodb umrla na kraju nesreče.

Voznik je bil tudi pod vplivom alkohola, alkotest je pokazal 0,74 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, na podlagi tega so policisti odredili še strokovni pregled, da se ugotovi dejanska količina alkohola v krvi.

Kraj nesreče sta si ogledali dežurna preiskovalna sodnica in državna tožilka. Zoper voznika bo podana kazenska ovadba, je še pojasnil Božič.

Za razjasnitev dodatnih okoliščin nesreče policisti prosijo očividce nesreče, naj pokličejo na najbližjo policijsko postajo ali število 113. Zoper voznika bo podana kazenska ovadba.

V letu 2022 se je prometna varnost na območju PU Ljubljana poslabšala. Na ljubljanskih cestah je letos umrlo že 11 udeležencev, lani v istem času 7, je Božič pojasnil črno statistiko. Voznike je še pozval, naj za volan ne sedejo pod vplivom alkohola, spoštujejo prometne predpise in poskrbijo tako za svojo varnost kot varnost šibkejših.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.