V prometni nesreči v Parecagu umrl 42-letni motorist

Črna kronika 26. Sep 202115:28 > 19:04
Policijski avto
Srdjan Živulović/BOBO

V Parecagu se je zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 42-letni voznik motornega kolesa. Povzročil jo je 70-letni voznik osebnega avtomobila, ki je izsilil prednost motoristu. Bil je pod vplivom alkohola.

Danes ob 14.13 so operativno komunikacijski center PU Koper obvestili, da se je na križišču v Parecagu zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila in motorist.

Policisti so ob ogledu kraja nesreče ugotovili, da je 70-letni voznik osebnega avtomobila pri zavijanju levo, preko polne črte, izsilil prednost motoristu, ki je pravilno pripeljal iz Seče. Motorist, ki kljub zaviranju trčenja ni uspel preprečiti, je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

70-letnemu povzročitelju prometne nesreče so policisti odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,52 mg/l. Zoper povzročitelja prometne nesreče bodo
policisti po končani preiskavi podali kazensko ovadbo.

Cesta je bila zaradi opravljanja ogleda, ki sta se ga udeležili tudi preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča v Kopru in dežurna državna tožilka, zaprta vse do 17. ure.